loading
close
SON DAKİKALAR

MEB'ten valiliklere ders saati genelgesi

MEB'ten valiliklere ders saati genelgesi
Tarih: 17.10.2024 - 19:48
Kategori: Eğitim

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in imzasıyla tüm il valiliklerine "okul ve ders saati uygulaması" konulu genelge gönderildi.

'Okullardaki ders saatlerinin planlanmasında gün doğumu ve batımı ile toplumsal şartlar göz önünde bulundurulmalı'

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen genelgede, ‘kış saati’ talebiyle ilgili il bazlı ders saati başlangıç saatlerini belirlemede valiliklerin yetkili olduğu belirtilerek, okullardaki ders saatlerinin planlanmasında gün doğumu ve batımı saatinin yanı sıra toplumsal şartların göz önünde bulundurulması istendi.

81 ilin valiliklerine gönderilen genelgede, mevzuat hükümleri uyarınca yaz saati uygulamasının devam ettirilmesi nedeniyle "kış saati" şeklinde düzenleme talebine ilişkin olarak, il bazlı mesai ve ders saati başlangıç saatlerini belirlemeye valiliklerin yetkili olduğu hatırlatıldı.

Genelgede, gün doğumu ve batımı ile toplumsal şartlar göz önünde bulundurularak okullardaki ders saatlerinin planlanmasının derslerin başlangıç ve bitiş saatlerinin eğitim ve öğretimi aksatmayacak şekilde düzenlenerek öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamaları için gerekli tüm tedbirlerin alınması istendi.

Kaynak : istanbulgerceği.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları