loading
close
SON DAKİKALAR

Meclis'ten geçen Kombassan yasasına CHP'li Hamzaçebi'den tepki: 'Bu yasa gücüyle bir soygun demektir'

Meclis'ten geçen Kombassan yasasına CHP'li Hamzaçebi'den tepki: 'Bu yasa gücüyle bir soygun demektir'
Tarih: 08.12.2019 - 11:05
Kategori: Gündem

CHP PM üyesi ve İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi Meclis'ten binlerce kişinin dava açtığı Bera (Kombassan) Holding’i kurtarmak için çıkarılan yasaya "Bu yasa gücüyle bir soygun demektir' diyerek tepki gösterdi.

Dijital hizmet, konaklama ve değerli konut vergisi getiren yeni kanun teklifi aynı zamanda 1980’li yılların sonunda kurulan ve sonrasında Bera adını alan Kombassan gibi çok ortaklı şirketler için de yeni düzenleme getirdi.  Kombassan Holding'i kurtarya yönelik  yapılan bu düzenlemeyle ilglili olarak Meclis't2 konuşan CHP'li Mehmet Akif Hamzaçebi KRT TV'ye açıklamada bulundu. 

Meclis'ten geçen Kombassan maddesinin onbinlerce insan mağdur ettiğini belirten CHP'li Hamzaçebi "90'larda yurt dışında özellikle Almanya'da yurttaşlarımızın dini duygularına yaslanarak para topladılar. Vatandaşlarımız alacağını alabilmek için yıllarca mücadele veriyor. 2012 yılına kadar davaları kazanamadılar. 2012'den sonra bu vatandaşlarımız bu davaları kazanmaya başladılar. Şimdi getirilen madde Bera Holding'in istediği doğrultuda çıkarılan bir maddedir. Bu yasa gücüyle bir soygun demektir. Herkes alacağının üzerine bir bardak su içsin demek istiyorlar" dedi.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları