loading
close
SON DAKİKALAR

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı
Tarih: 18.10.2024 - 10:09
Kategori: Gündem

Meteoroloji'nin yaptığı son değerlendirmelere göre, bugün Sivas, Çankırı çevreleri ve Ankara'nın kuzey kesimlerinin sağanak yağışlı, Karadeniz kıyılarının yer yer kuvvetli yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) verilerine göre, Marmara’nın doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu, ile Sivas, Çankırı çevreleri ve Ankara'nın kuzey kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunun yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın ise İç Ege, İç Anadolu'nun güneyi ve Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının ülke genelinde mevsim normallerinin altına inmesi, sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde yer yer hafif zirai don olayı bekleniyor.

MGM, kuvvetli yağış, kuvvetli rüzgar ve zirai don hadisesi nedenleriyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini bildirdi.

Hava sıcaklıkları Ankara'da en yüksek 12, en düşük 3; İstanbul'da en yüksek 17, en düşük 12; İzmir'de en yüksek 23, en düşük 12 derece olacak.

Kaynak : istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları