Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Ortaköy Mahallesi’nde gerçekleştirdiği halk toplantısında Ortaköy meydan düzenleme çalışmasının bölgede büyük bir ticari hareketlilik yaratacağının altını çizdi.
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Mahalle Konseyi Halk Toplantıları kapsamında Ortaköy Mahallesi’nde, mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Başkan Işıklar, Silivri genelinde yapılan çalışmalar hakkında verdiği bilgilerin ardından Ortaköy Mahallesi’ndeki çalışmaları anlattı.
CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Başkan Koordinatörleri, Belediye Birim Müdürleri, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu ve Ortaköy mahalle halkının katıldığı toplantıda Silivri Belediyesi Mahalle Konseyleri Sorumlusu Muharrem Aydoğan, konsey çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Gerçekleşen halk toplantısında konuşan
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, şunları söyledi; Ortaköy’ün bugüne kadar yapılamayan, ötelenen ve ertelenen ihtiyaçlarını karşılamak ve mahalleyi bulunduğu yerden alıp geleceğe taşımak amacıyla çalışmalarımızı başlattık. Geçen yıl bunları söylerken Ortaköy’ü tarımı, ticareti, turizmi ve özel sektörleri ile beraber geliştirecek çözümlerimizi ortaya koyacağız ve Ortaköy’ü geleceğe taşıyacağız demiştim. Ortaköy’ün temel ihtiyaçlarını karşılayan çözümlerle başlamak istedik. Selden sonra en büyük hasarı gören yerlerden biri de Ortaköy’dür. Yaklaşık 12 trilyon yol zararı oluştu.
Bunun bir lirasını bile merkezi hükümetten, büyük şehirden alamadık. Sadece Kavaklı yolunda asfalt tamiri yapıldı. Diğer zarar gören yerler bizim sorumluluğumuzda kaldı. Biz bunlarla yakınmadık. 46 trilyona yakın bir borçla teslim almamıza rağmen bu borcu yapılandırarak, Silivri Belediyesi’nin önüne icra kamyonlarının yanaşıp mobilyalarını taşımak isteyen anlayıştan, bu borcu ödeyen ayakta duran ve hizmet üreten bir belediye anlayışına dönüştürmek için bu projeleri başlattık. Yapılanları sadece taş dizmek, lamba koymak gibi görmüyoruz. Başlattığımız çalışmalar, bir yaşam biçimi, bir şehir kültürü ve Ortaköy’ü geleceğe götürme anlayışının bir parçasıdır.
Kanama noktasına gelmiş ticareti özendirmek ve canlandırmak için örnek modeller oluşturuyoruz. Belediyenin görevi budur, belediye örnekler koyar. Her şeyi yapamayabilir ama yaptırabilir. Belediyenin görevi artık sadece cenaze kaldırmak, taş taşımak, ot yolmak, mezar kazmak değil, bunlar sıradan görevler. Biz çok daha fazlasına layık olduğunuzu biliyoruz. Ortaköy’de yol çalışmaları başladığında çok sıkıntı verdik. Yaz ayında yapılan çalışmaları her gün denetlemeye geldim. Sizlerle, özellikle esnafla göz göze geldiğimizde içinin burulduğunu, çok sıkıntı yaşıyoruz gibi nezaketle söylenen düşüncelerinize ve sabrınıza teşekkür ediyorum. Şimdi bizi daha iyi anladığınızı biliyorum.
Hep beraber huzur içinde, barış, zenginlik ve refah yaratacağız. Bizim sosyal belediyecilik anlayışımız bu. Fakirin, fukaranın sorununu çözdük, aç yatağa girerken komşusu tok olamaz anlayışını koruyacağız. İşsizlik büyük bir bela. Biz bu bataklığı kuruttuk. Gençlerimize eğitim vererek, onları sertifikalandırarak işe yerleştirdik. Engelli ve yaşlılarımızın, kimsesizlerin çalacağı bir kapı var artık. Personelimiz yaşlı ve engellilerimizin evlerinde bakımlarını yapıyor.
İşte bu bir sosyalizasyon projesi. Silivri’yi geleceğe modernize ederek taşımak, işsizliğe çözüm bulmak, 8200’lerden 3000’e düşen esnaf sayımızı arttırmak, ilçemizde ticari hareketi canlandırmak zorundayız. Biz de çalışmalarımızı bu doğrultuda planladık.
Ortaköy’de başlattığımız çalışmalar da büyük bir hayalin başlangıcı. Büyük bir fotoğrafın ilk adımı. Bundan sonrasında artık temel ihtiyaçlarımızı karşılayacağız. Ortaköy Mahallemizde salon ihtiyacı var. Çağdaş, modern bir yerde oturarak izleyebileceğiniz sosyal alanlara ihtiyaç var. Çarşı meydan düzenlemesini kamulaştırarak yapıyoruz. Kooperatif binasını ve muhtarlık binasını yıktık. 10.5 dönüm bir alan meydana dönüşecek.
Orada ticari bir hareket başlatacağız. Ortaköy’ün içine geldiğinizde geniş bir şehir kimliği ve ticari bir doku ile karşılaşacaksınız. Düğün Salonu ve Selimpaşa’da yaptığımız bedesten dükkânların benzerini burada da hayata geçirmek istiyoruz. Mevlidinden, asker uğurlamasına, nişanına kadar bütün ihtiyaçlarımızı karşılayacağımız kimlikli bir salona kavuşacağız.
Kavaklı’da yanan ateş buraya da sıçrayacak. Üniversite ile ilgili olarak Ortaköy’de yarım kalmış belediye binasını bu hizmetin bir parçası haline getireceğiz. Orayı da bir eğitim tesisine dönüştürmek istiyoruz. Atıl durumdaki binayı eğitime kazandırmak, 600 öğrencili eğitim tesisi haline getirmek istiyoruz. Çarşıda bedesten düzenlemesini yapınca, camiyi Pazar yeri olarak kullanılan alana taşıyıp, daha büyük bir meydan oluşturmak istiyoruz.
Burada çok daha fazla iş yeri, dinleme ve gezi alanı, Ortaköy’e yakışır bir meydan oluşturmayı hedefliyoruz. Sizlerin düşünceleri bizim için çok önemli. 2011 yılında yol iyileştirmelerini ve özellikle tarla yollarını tamamladık. Meydanda Atatürk Anıtı’nın önünde bir durak yaptık. Ortaköy’ü çağdaş ve modern bir geleceğe taşımak için başlattığımız çalışmalarımızı 2012 yılında tamamlayacağız.”