loading
close
SON DAKİKALAR

Özgür Karabat: 'Vatandaşa Bir Kötü Haber Daha; Kredi Kartlarına Ek Vergi Gündemde'

Özgür Karabat: 'Vatandaşa Bir Kötü Haber Daha; Kredi Kartlarına Ek Vergi Gündemde'
Tarih: 12.10.2024 - 08:15
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat; “Halkın milli ve dini duygularını istismar etmeyi bırakın” diyerek yeni vergi iddialarına tepki gösterdi.

Krizi fırsat bilen AKP hükümeti yeni bir vergi için düğmeye bastı. Buna göre yoksulluk ve geçim sıkıntısı çeken milyonlarca yurttaş yeni bir vergi uygulaması ile daha da mağdur edilecek. Buna göre kredi kartlarına yıllık 750 TL savunma sanayii katkısı altında bir verginin hayata geçirileceği iddia edildi.

“HALKIN MİLLİ DUYGULARI SÖMÜRÜLÜYOR!”

Sosyal medya hesabından konuya ilişkin bir açıklama yayınlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat; “Halkın milli ve dini duygularını istismar etmeyi bırakın” diyerek yeni vergi iddialarına tepki gösterdi.

“AKP’nin vatandaşın attığı her adımdan vergi aldığını söyleyen Karabat, “Şimdi de kredi kartlarına yıllık 750 TL savunma sanayii katkısı getirmeyi planlıyor!” diyerek hükümete eleştirilerini sıraladı.

“ALGI İÇİN KULLANIYORLAR”

Savunma sanayi gibi stratejik bir sektörün AKP’nin kötü ekonomi yönetimini örtbas etmek için kullanıldığını söyleyen CHP’li Karabat;

“Milyonlarca çocuğumuz okullarında temizlik yapılmadığı için pislik içinde eğitim görüyor. Bunlara acil çözüm bulun diyoruz, karşımıza savunma sanayi ile çıkıyorlar!” eleştirilerini yöneltti.

“MİLİTARİZM VE SAVAŞ ALGISI İLE ÜLKE YÖNETİYORLAR!”

Türkiye’ye yönelik dış tehdit algısı yaratıldığını ifade eden Karabat; “Militarist bir algı ile yönetmeye başladılar. Çünkü halkın esas gündemi ekonomi, geçim sıkıntısı. Halkın sorunlarına çare bulamadıkları için milli ve dini duyguları kendilerine kalkan yapıyorlar.” dedi.

“Savunma sanayi hepimizin gözbebeği” diyen Karabat, “Kalkıp bunu kötü siyasetinizi örtmek için kullanmayın.” diyerek sözlerini noktaladı.

 

Kaynak : istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları