loading
close
SON DAKİKALAR

Özgür Özel Bulancak Belediyesi ziyaretinde konuştu: 'Hepinizi CHP’ye Sahip Çıkmaya Davet Ediyorum'

Özgür Özel Bulancak Belediyesi ziyaretinde konuştu: 'Hepinizi CHP’ye Sahip Çıkmaya Davet Ediyorum'
Tarih: 02.08.2024 - 17:18
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Fındık Mitingi için bulunduğu Giresun’da Bulancak Belediyesi’ni ziyaret etti.

“HALKIN İKTİDARINI KURMAYA GELİYORUZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, 1977 yılından sonra ilk kez birinci parti olduklarını anımsatarak, “Başı sıkışanı, dara düşeni, 130 liralık fındık parası ile geçinemeyeni, yoksulluk çekeni, 12 bin 500 lira emekli parası ile kira olsa kiraya yetmez, geçim olsa geçime yetmez, zorluk çekenleri, borcunu ödeyemeyen esnafları, hepinizi CHP’ye sahip çıkmaya çağırıyorum. 70’lerde Ecevit’in başbakanlığında nasıl Türkiye’deki işçilerin, köylülerin, mazlumların, mağdurların, yoksulların, esnafın yüzü güldüyse, yine yüzünüzü güldürmeye geliyoruz. Hepinizi birden iktidar yapmaya geliyoruz. Halkın iktidarını kurmaya geliyoruz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Fındık Mitingi için bulunduğu Giresun’da Bulancak Belediyesi’ni ziyaret etti. Burada kendisini karşılayan çok sayıda vatandaşa hitap eden Özel, “Son geldiğimde Giresun’daki belediyenin önündeki meydandaydık. O gün ‘Giresunlular beni duyuyor mu’ dedim. Alkışladılar. ‘Bulancaklılar beni duyuyor mu’ dedim, alkışladınız. O gün dedim ki bu Giresun’u da Bulancak’ı da CHP’li belediye başkanlarının yönetmesi lazım. Hemşerilerimden rica ediyorum. Bu Giresun’u da alalım, Bulancak’ı da alalım. Giresun’a gelip belediyede belediye başkanımızın kahvesini içeceğim. Bir saat önce o kahveyi içtim. Şimdi Bulancak’ı, bu belediyede, Bulancak Belediyesinde de çayı içmeye geldim. Hepinize belediye başkanımıza sahip çıktığınız için, partimize sahip çıktığınız için yürekten teşekkür ediyorum. İlçe yönetimini, ilçe başkanımızı, tüm CHP’lileri kampanya dönemindeki emekleri için kutluyorum ve kendilerine teşekkür ediyorum. Bundan sonra da CHP olarak birlik içinde, dirlik içinde omuz omuza çalışarak, yüzleri güldürmeye, önümüze gelen bütün sandıklardan başarı ile çıkmaya kararlıyız” dedi. Özel, şunları söyledi:

“SESİNİZİ TÜRKİYE’YE DUYURDUNUZ”

“Biliyorsunuz partimiz 1977 yılından beri birinci parti olamıyordu. Bu seçimlerde sizinle birlikte, size seslendik, bizi duydunuz. Sesinizi Türkiye’ye duyurdunuz. Siz bizim sesimizi sandığa yansıttınız. 47 yıl sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisini birinci parti yaptınız. Bundan sonra da hep birlikte çalışarak önümüzdeki ilk seçimde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisini genel seçimlerde de birinci parti yapacağız, iktidar yapacağız. Bu ülkeyi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi yönetecek. CHP bu seçimlere resmi bir ittifakla girmedi. Parti olarak tektik ama büyük bir ittifakımız vardı. Dedik ki bu ittifakın adı Türkiye ittifakıdır. Türkiye ittifakı sosyal demokratlardan, muhafazakar demokratlardan, milliyetçi demokratlardan, Türkiye’nin bütün demokratlarından oy alır. Türkiye ittifakı renklerini karşımızda duran ay yıldızlı al bayraktan alır. Türkiye ittifakı, milli takım gol atınca ayağa kalkanlar, filenin sultanları ile bir gözyaşı dökenlerdir. İnşallah filenin sultanları yarınki maçı da başardıktan sonra çeyrek finale çıkacaklar. Buradan ilan ediyorum ki sizin torununuz İpek ile birlikte çeyrek final maçında filenin sultanlarını desteklemek için o salonda olacağım. Hepinizin selamlarını Fransa, Paris’e götüreceğim. Buradan filenin sultanlarına kuvvetli bir alkış yollayalım. Moral alkışı yollayalım.”

“HALKIN İKTİDARINI KURMAYA GELİYORUZ”

“Ayrıca sadece belediye başkanımızı tebrik etmeye gelmedim. Hangi siyasi partinin mensubu olursa olsunlar, belediye meclis üyelerimiz seçildi. Onları da kutluyorum. Biz bugün burada iktidarız ancak muhalefete çok önem veriyoruz. Onların uyarılarına, onların tenkitlerine açığız. Bulancak için iyi işleri hep beraber yapacağız. Onların önerileri de Bulancak için kıymetlidir. Biz ötekisi olmayan bir partiyiz. Biz 31 Mart’ta kaybedeni olmayan bir zafer kazandık. 31 Mart’ın galibi Bulancak’tır, kaybedeni yoktur. O yüzden Bulancak’taki herkesi baba ocağına davet ediyorum. Baba ocağı CHP’dir. CHP, Türkiye’nin kurulan ilk partisidir. Bu partinin kapıları geçmişte olduğu gibi şimdi de herkese açıktır. Herkes baba ocağına doğar, baba ocağında büyür. Günü gelince kimi büyüğünü arar gider. Kimi küçüğü ile yetinir. Kimi baba ocağında oturur. Ama giden bilir ki bir gün başım sıkışırsa, döneceğim yer bellidir. Baba ocağının çorbası kaynamaktadır. Bacası 101 yıldır tütmektedir. O baba ocağı, hepinizindir. Dedenizin partisidir. Babanızın partisidir. Ne zaman gelirseniz yeriniz hazırdır. Baba ocağının tapusu ne bendedir, ne Kemal Beydedir. Rahmetli Ecevit’te de yoktu. İsmet Paşa’da da. Baba ocağının tapusu bir kişiye kayıtlıdır. O da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Bunun için başı sıkışanı, dara düşeni, 130 liralık fındık parası ile geçinemeyeni, yoksulluk çekeni, 12 bin 500 lira emekli parası ile kira olsa kiraya yetmez, geçim olsa geçime yetmez, zorluk çekenleri, borcunu ödeyemeyen esnafları, hepinizi CHP’ye sahip çıkmaya çağırıyorum. 70’lerde Ecevit’in başbakanlığında nasıl Türkiye’deki işçilerin, köylülerin, mazlumların, mağdurların, yoksulların, esnafın yüzü güldüyse, yine yüzünüzü güldürmeye geliyoruz. Hepinizi birden iktidar yapmaya geliyoruz. Halkın iktidarını kurmaya geliyoruz. CHP olarak hepinizi çok seviyoruz. Saygı ile selamlıyoruz.”

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları