loading
close
SON DAKİKALAR

Polonez işçisi birkez daha fabrikaları önünde saldırıya uğradı!

Polonez işçisi birkez daha fabrikaları önünde saldırıya uğradı!
Tarih: 28.07.2024 - 06:34
Kategori: Sendika

Örgütlenme hakkını kullandıkları için işten çıkartılan 17 işçinin başlattığı eylem, Polonez işvereninin yasa tanımaz, insafsız tavrını sürdürmesi sonucu, 117 işçi ile 19 Temmuz 2024’ten beri sürüyor.

Tek Gıda-İş Sendikası ile görüşmeyi kabul etmeyen işveren, işçilerin yasal haklarına ve işten çıkartılan arkadaşlarına sahip çıkmak için üretimi durdurmasını polis şiddetiyle önlemeye çalıştı. Aralarında çocukların da bulunduğu, çoğu kadın işçilerden oluşan gruba Çevik Kuvvet ekipleri dün biber gazlı, joplu müdahalede bulundu. 10 yaşında bir çocukla birlikte sendika Örgütlenme Uzmanı Yunus Durdu ve kadın işçiler yaralandı. İşçiler direnişi kırmak için içeriye kaçak işçi sokmaya çalışan işvereni engellemek isterken, emniyetin hukuksuzluğa değil, hak arayan emekçiye müdahalesini protesto ettiler.

Sendikalaştıkları için işten atılan ve fabrika önünde direnişe geçen Polonez işçileri, polis müdahalelerine karşı Çatalca Kaymakamlığına yürüdü. "Burası gösteri yeri değil" diyen Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, işçileri azarladı.

Tek Gıda-İş Sendikası, Polonez işçilerine dönük yeni polis müdahalesini, "Polonez işçisi birkez daha fabrikaları önünde saldırıya uğradı! İşçiler şuan Çatalca Kaymakamlığı önüne yürüyor" ifadeleriyle duyurdu. Sendikadan yapılan paylaşımda slogan atan işçilerin videosuna yer verildi.

POLONEZ’DE İŞÇİ KIYIMI

İstanbul Çatalca’da Polonez fabrikasında Tekgıda-İş’e üye olmalarının ardından 22 Temmuz’da 13 kişiyle başlayan işten çıkarmalar 25 Temmuz'da 100’ü aştı.

Sendikalaşan işçilerin işten çıkarılması üzerine greve çıkan işçiler, dün fabrika önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada “Kıdemleri 17 yıla varan ve şirkete sizden çok emeği olan 13 arkadaşımızı, ardından 100’den fazla arkadaşımızı sırf sendika üyesi olduğu için kapının önüne koydunuz” denildi. Açıklamada konuşan işten çıkarılan bir işçi, “Şirketin küçülmeye gideceğini söyleyerek işten çıkarttılar, işin aslı ise sendikalı olmamız. O günün gecesi 170 taşeron işçi aldılar. 6 yıllık çalışanım buna rağmen tazminat bile alamadım” ifadelerini kullandı.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları