Prof. Dr. Fuat Keyman son yolculuğuna uğurlandı
Prof. Dr. Fuat Keyman için 19 Ekim 2024 Cumartesi günü İstanbul'da cenaze namazı kılındı. Törenin ardından Keyman'ın cenazesi defnedilmek üzere Çanakkale'ye götürüldü.
Kanser tedavisi görürken 66 yaşında hayatını kaybeden Sabancı Üniversitesi Kurumsallaşma ve Toplumsal Katkı Süreçlerinden Sorumlu Rektör Yardımcısı, İstanbul Politikalar Merkezi Direktörü ve Bilim Akademisi üyesi Keyman için öğle vakti cenaze namazı kılındı.
Törene Keyman'ın ailesinin yanı sıra 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Cengiz Çandar, eski CHP milletvekili Hurşit Güneş, yazar Soli Özel, gazeteci Fehmi Koru, Prof. Dr. Hüseyin Hatemi ve avukat Kezban Hatemi ile merhumun yakınları katıldı.
Törenin ardından Keyman'ın cenazesi defnedilmek üzere Çanakkale'ye götürüldü.
Fuat Keyman Kimdir?
Emin Fuat Keyman 1958 Ankara doğumlu uluslararası ilişkiler uzmanı akademisyendir. Evli ve iki çocuk sahibi, İstanbul Politikalar Merkezi yöneticisi ve Sabancı Üniversite rektör yardımcısı olan Fuat Keyman 18 Ekim 2024'te kanser hastalığı sebebiyle yaşamını kaybetti.
FUAT KEYMAN'IN HAYATI VE KARİYERİ
Fuat Keyman yükseköğrenimini 1981 yılında, yüksek lisansını ise 1983 yılında ODTÜ’de tamamladı. 1991 yılında Carleton Üniversitesi'nden uluslararası ilişkiler vae karşılaştırmalı politika alanında doktorasını aldı.
Akademik kariyerine 1994 yılında Bilkent Üniversitesi'nde başlayan Keyman, 2002 yılına kadar burada siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümünde ders verdi. Ardından 2002-2010 yılları arasında Koç Üniversitesi'nde uluslararası ilişkiler bölümünde görev yaptı. Fuat Keyman, son olarak Sabancı Üniversitesi'nde rektör yardımcılığı görevini yürütüyordu ve uluslararası ilişkiler alanında dersler veriyordu.
FUAT KEYMAN'IN MAKALELERİ
Akademik kariyeri boyunca Fuat Keyman'ın kaleme aldığı makalaler şu şekilde:
Symbiotic Antagonisms: Competing Nationalisms in Turkey (İç içe Çatışmalar: Türkiye'de Milliyetçilik) (Utah University Press, Utah, 2009/10, Ayşe Kadıoğlu ile birlikte),
Remaking Turkey: Globalization, Alternative Modernities, Democracy (Türkiye'nin Yeniden-İnşası: Küreselleşme, Alternatif Moderniteler, Demokrasi) (Lexington, Oxford, 2007),
Turkish Politics in a Changing World (Değişen Dünyada Türk Siyaseti) (Bilgi Üniversitesi Yayınları, İstanbul, 2007, Ziya Öniş ile beraber),
Citizenship in a Global World: European Questions and Turkish Experiences (Küreselleşen Dünyada Vatandaşlık: Avrupa Soruları, Türkiye Deneyimleri) (Routledge, London, Ocak, 2005, Ahmet İçduygu ile beraber),
Globalization, State, Identity/Difference: Towards a Critical Social Theory of International Relations (Küreselleşme, Devlet, Kimlik/Farklılık) (Humanities Press, New Jersey, 1997),
Küreselleşme, Avrupalılaşma ve Türkiye'de Vatandaşlık, (Bilgi Üniversitesi Yayınları, İstanbul, 2009),
Türkiye'nin İyi Yönetimi, (Bilgi Üniversitesi Yayınları, İstanbul, 2008),
Değişen Dünya, Dönüşen Türkiye (Bilgi Üniversitesi Yayınları, İstanbul, 2006)
Türkiye ve Radikal Demokrasi (Alfa, İstanbul, 2001)
Türkiye Siyasi Tarihi ve Demokratikleşme (Osmanlı'dan İkibinli Yıllara Türkiye'nin Politik Tarihi)(Savaş Yayınevi, 4. baskı, 2012)
Sekiz Kentin Hikâyesi - Türkiye'de Yeni Yerellik ve Yeni Orta Sınıflar (Metis Yayınları, 2020, Berrin Koyuncu Lorasdağı ile birlikte)
ÜYE YORUMLARI
Yorum YapFacebook Yorumları