Kalp, akla sevgiyi getirse de kalp hastalıkları ölümle eş değer anlama gelebiliyor. Çünkü kalp-damar hastalıkları, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ölüm nedenlerinin başında geliyor.
Tıpkı gribal bir enfeksiyonmuş gibi yorgunluk, halsizlik ve ateşle kendini gösterebilen lenfoma, çocukluk çağında en sık karşılaşılan kanser türleri arasında yer alıyor.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İran'dan gelen yolcuların sağlık kontrolünden geçtiğini belirterek, "Hastalık belirtisi olanlar alınmıyor" dedi
Kış soğuklarına karşı cildinizin nemini koruyup sağlıklı bir görüntü kazandırmak için uyguladığınız bakım kadar, tükettiğiniz besinler de son derece önemli.
Rize'de iş için gittiği Tayland dönüşü yüksek ateş şikayetiyle hastaneye başvuran ismi öğrenilemeyen kişi, koronavirüs şüphesiyle gözlem altına alındı. Hastadan kan örneği alınırken araştırmaya gönderildi.
Sağlık Bakanlığı Fiyat Değerlendirme Komisyonu’nun 14 Şubat’ta yaptığı toplantıda ilaçlara zam yapılması kararı çıktı. Zamlı fiyatlar bugün itibariyle geçerli.
İzmir ve Kuşadası'nda yaşayan iki kanser hastasının kullanması gereken, SGK'nın "ödenecek ilaçlar" listesinde olmayan ilaçların bedelinin ödenmesi için mahkeme kararı çıktı.
Kalp, günde ortalama 100 bin defa kasılıp gevşeyerek vücuda her gün 7 tonun üzerinde kan pompalıyor. Kalpte oluşan bazı hasarlar bu görevi sürdürürken kalbin zamanla daha çok yorulmasına ve bunun sonucunda da kalp yetersizliğinin ortaya çıkmasına yol açıyor.
Kornişon, pancar, lahana, acur, fasulye, karnabahar ve sarımsak gibi pek çok çeşidi ve kendine has lezzetiyle sağlık kaynağı olan turşu, soğuk havaların en gözde yiyeceklerinden.
Baş-boyun kanserleri, tüm vücut kanserlerinin %9’unu, kanserden yaşam kaybının da %4’ünü oluşturuyor. Sıklıkla; tiroit, gırtlak, dil ve dudak bölgelerinde görülen kanser türleri, dünyada da her yıl 55.000 yeni vaka ile en önemli sağlık sorunlarından biri olarak gösteriliyor.
Evde, iş yerinde, toplu taşıma araçlarında şu aralar en sık duyduğumuz ses; öksürük, aksırık ve hapşırık oluyor. Sadece ses olmakla kalmayıp bulaşıcı hastalıkların yayılmasına da neden olduğu için bu durum kısır döngü halini alabiliyor.
Günümüzün ve geleceğin önemli hastalıklarından biri olarak görülen obezite genellikle genetik geçiş, sağlıksız beslenme ve hareketsizlik gibi faktörlerden kaynaklanıyor.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) verilerine göre her yıl 4,9 milyon kişinin, sigara nedeniyle oluşan hastalıklar yüzünden yaşamı sona eriyor. 2025 yılında bu rakamın 10 milyona çıkması bekleniyor. Bu rakamın 7 milyonunun Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde olacağı belirtiliyor.
Günlük hayatın koşuşturmasında çoğu zaman beslenmemize gereken özeni göstermiyor, öğünleri geçiştirip sağlıksız yiyecekler tüketebiliyoruz. Ancak sağlıklı beslenmek sağlıklı bir vücudun olmazsa olmazını oluşturuyor.
Cilt hastalıkları genellikle bu belirtilerle gelebiliyor. Ancak tanısı zor konulan dermatolojik rahatsızlıklar hastaların doktor doktor gezmesine, yanlış teşhis sonucu tedavilerinin gecikmesine ya da pek çok olumsuz etkiye yol açabiliyor.
Yenidoğan, bebek ve çocuk sağlığı söz konusu olunca anne-babalar o güne kadar edindikleri tüm bilgileri unutup, soğukkanlılıklarını kaybederek panikleyebiliyor.
Adet kanaması başladığında veya başlamasına yakın dönemde karın ve kasıklarda hissedilen kramp tarzındaki ağrılar, ‘adet sancısı’, tıp dilindeki adıyla da ‘dismenore’ olarak adlandırılıyor. Dismenore, adet gören kadınların yarısından fazlasının yakındığı bir durum.
İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Ziya Mocan, okullarda öğrencilerin virüslere karşı alacakları önlemlerle ilgili uyarılarda bulundu.
Efsanelerde, “ölümün ilacı” olduğu söylenen adaçayı ile Kızılderililerin “her derde deva” olarak kullandığı ekinezya, geleneksel tıbbın olmazsa olmaz bitkileri arasında yer alıyor.
Cilt sorunlarından en sık karşılaştığımız ‘ciltte kuruluk’ kış aylarında artış gösteriyor. En sık kol ve bacaklarda oluşsa da, gövdemizin her yerinde kuruluk görülebiliyor.
Pek çok çocuk kış aylarını belirli aralıklarla hastalanarak geçiriyor. Çocukluk çağında genellikle tekrarlayan, kronik enfeksiyonlar görülüyor ancak sık enfeksiyon geçiren çocukların %50’sinde belirgin bir neden bulunamıyor.