Sonbaharı geride bırakıp kış mevsimine girdiğimiz bugünlerde pek çok kişi kış depresyonuyla karşı karşıya. Kimi sabah uyanmakta güçlük çekiyor, yaptığı işe karşı isteksizlik duyuyor, hiçbir şeyden keyif alamıyor; kimi kendini sinirli, hatta değersiz hissediyor.
“AZOSPERMİ” menide çocuk yapacak olgun sperm hücresi bulunmaması anlamına geliyor. Çocuğu olmayan her 10 erkekten birinin semen analizinde azospermi tespit ediliyor. Buna iki durum neden oluyor.
Yoğurt zengin mineral ve sağlığa faydaları ile öne çıkıyor. Türk mutfağında çok önemli bir yeri bulunan yoğurdu bebeklik döneminden itibaren her yaştan insan rahatlıkla tüketebiliyor. Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Rumeysa Kalyenci, yoğurdun sağlığa faydaları hakkında bilgi verdi.
Ülkemizde yapılan bir çalışmaya göre, 20 yaş ve üzerindeki her 100 kişiden 34’ünde abdominal obezite, bir başka deyişle karın ve bel çevresinde yağlanma var.
Çalışmalar tüm kampanya ve projelere rağmen Türkiye'de HIV-AIDS konusunda yeterli bilincin gelişmediğini, bulaşma yollarının ise ya bilinmediğini ya da önemsenmediğini gösteriyor.
Zonguldak’ta yaşayan Ramazan Yıldız (55) ve eşi Zuhriye Yıldız (54), yedikleri bir yiyecekten geçen ve milyonda bir görülen ‘clostridium botulinum’ (sinir sistemine saldıran zehirli ve ölümcül olabilen bakteri) hastalığı nedeniyle yoğun bakımda tedavi altına alındı.
Özellikle de gece saatlerinde şiddetli sancılarla uykudan uyandıran, yaşamı kabusa çeviren bir sorun; böbrek taşı. Halk arasında ‘idrar yollarından kum dökme’ olarak bilinen bu hastalık erkeklerde kadınlara göre iki üç kat daha fazla görülüyor.
‘Güzel bir gülüşün açamayacağı kapı yoktur’ demek abartılı olmaz. Gülme eyleminin kendisi vücutta salgılattığı hormonlar itibariyle insana kendini iyi hissettirirken bu gülüşün başka insanlara güzel görünmesi ise her zaman mümkün olamayabiliyor.
Vücudun gereksiniminden fazla karbonhidrat ve şeker tüketmek, hem yaşam kalitesini düşürüyor hem de diyabet, kalp, kanser ve yüksek tansiyon gibi hastalıklara davetiye çıkartıyor. Vücuda çok fazla işlenmiş şeker alınması, uyku düzenine dikkat edilmemesi ve stres kontrolü yapılmaması erken yaşlanma ya da otoimmün hastalıklara yol açıyor.
Ofiste uzayan çalışma saatleri, akşamları eve giderken trafiğin tıkalı olması öğün atlamaya neden oluyor ve sağlıklı olup olmadığını göz etmeksizin bir şeyler atıştırma ihtiyacı hissettiriyor. Bu atıştırmalıklar da çoğunlukla karbonhidrat, şeker ve yağdan zengin besinlerden oluşuyor.
Cilde ışıltı, pürüzsüzlük, kazandırıyor… Saç köklerini güçlendirerek saçların sağlıklı ve gür olmasını sağlıyor… Kornea tabakasını güçlendirerek pek çok göz hastalıklarının gelişme riskini azaltıyor… Damarlarda kan dolaşımının hızlanmasını sağlarken, atardamarlarda tehlikeli plak oluşma riskini düşürüyor…
2016’da sıfırlanan kızamık vakaları bu yıl 2 bin 400’e çıktı. Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü, 2016’da sıfırlanan vakanın, 'aşı karşıtlığı' nedeniyle bu yıl 2 bin 400’e kadar çıktığını bildirdi.
Havaların soğuması ve okulların yeniden açılmasıyla birlikte solunum yolu enfeksiyonlarında yaşanacak artış en çok, kreş ve ilkokul çocuklarını etkiliyor. Özellikle orta kulak enfeksiyonun zamanında tespit edilememesi kalıcı hasara ve işitme kaybına neden olabiliyor.
Genellikle başın bir yarısında lokalize, şiddetli, zonklayıcı tipte baş ağrısı olarak tanımlanan migren normal hayat akışını sekteye uğratan hastalıklar arasında ilk sıralarda yer alıyor.
Gelişmiş ülkelerde farklı olsa da çocuklarda ağız sağlığı dünya genelinde önemli bir sorun. Birçok çocuk 4 ya da 5 yaşına gelmeden önce bir diş hekiminin muayenehanesinden içeri girmiyor ve bu durum Türkiye’de de pek farklı değil.
Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'ne göre (OECD) üye ülkelerde gelecek 30 yıl içinde yaklaşık 90 milyon kişi obezite sorunu yüzünden hayatını kaybetme riskiyle karşı karşıya.
Anne ve baba adaylarının doğumunu sabırsızlıkla bekledikleri bebekleri, anne ya da bebekten kaynaklanan bazı rahatsızlıklar nedeniyle bazen zamanından önce dünyaya gelebiliyor.
Sağlıklı nefes alıp vermenin kıymetini biliyor musunuz sorusuna şüphesiz hepimiz ‘evet’ yanıtını veririz. Peki ya sağlıklı nefes alıp vermek için ona gereken özeni gösteriyor musunuz?
İstanbul Tabip Odası, Sabah gazetesinin "Tabipler Odası tecavüzü adliyeye bildirmemiş!" haberine ilişkin açıklama yayınladı.
Kan kanseri olarak da bilinen lösemi, kemik iliğinin anormal hücreler ile dolması ve bu hücrelerin kana ve tüm dokulara yayılması sonucu ortaya çıkıyor.
Alışveriş poşetlerini kaldırırken, koltuğu iterken veya yüz yıkama sırasında bile bel ağrıları yaşanabiliyor.