En sık karşılaşılan kronik hastalıklardan biri olan astım dünyada 350 milyon, Türkiye’de ise yaklaşık 7 milyon kişiyi etkiliyor. Özellikle çocuklarda görülme sıklığı yıllar içinde giderek yükselen astımın hem anne hem babada bulunması, çocukta astım görülme riskini yüzde 60 oranında artırıyor.
Üniversite hastaneleri 14 yıldır güncellenmeyen Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) nedeniyle hızla borçlanmaya devam ediyor.
Baş ağrısından burun tıkanıklığına, koku almakta zorlanmadan halsizlik ve öksürüğe dek birçok soruna yol açan sinüzit, ülkemizde en sık görülen 10 hastalıktan biri.
Dişlerindeki dizilim bozuklukları nedeniyle pek çok insan rahat bir şekilde konuşamıyor ve gülümseyemiyor. Bu da insanların sosyal hayatını olumsuz etkileyerek mutsuzluğa sebep oluyor.
LÖSANTE’de, Sağlık Bakanlığı ruhsat vermediği için 70’i yoğun bakımda olmak üzere 325 yatak hasta bekliyor. LÖSEV, 8 yılda hastalara ve ailelerine 194,7 milyon lira tutarında yardım yaptı.
Dünya Sağlık Örgütü, günlük tuz tüketimini 5 gramla (1 çay kaşığı) sınırlarken, ülkemizde bu miktar 18 grama ulaşıyor. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Özlem Bodur Yalçın, kararında tüketilen tuzun sinir sisteminin sağlıklı işlemesinden kan basıncının düzenlenmesine dek birçok faydası olduğunu, buna karşın günlük miktarın aşılması halinde birçok ciddi soruna yol açabildiğini vurguluyor.
Halk arasında şeker hastalığı olarak bilinen diyabet tüm dünyada giderek yaygınlaşırken, Türkiye bu hastalığın hızla arttığı ülkelerin başında geliyor. 2 diyabet hastasından birine tanı konulmamış durumda.
Bu sene ilk ve orta dereceli okul öğrencilerinin ilk defa yapacağı ara tatil yaklaşıyor. Toplam 9 günlük tatil sürecinde öğrencilerin zorlu geçen sınav dönemlerinden sonra dinlenmeleri hedefleniyor.
Zatürre; çok yoğun çalışanlar, sık sık yorgun düşenler ya da KOAH gibi solunum ve akciğer sistemini zorlayıcı hastalıklardan mustarip olanların kapısını çalan bir hastalık. Bu gurupta olanların zatürreye karşı daha dikkatli olması gerekiyor.
İdrarın mesaneden, böbreklere doğru kaçması vezikoüreteral, yani mesane reflüsü olarak adlandırılıyor. Mesaneden böbreklere “geri kaçan” idrar, eğer enfeksiyon barındırıyorsa ciddi böbrek hasarlarına neden olabiliyor.
Türk Tabipleri Birliği ve İstanbul Tabip Odası tarafından düzenlenen sempozyumda, şehir hastaneleri gerçeği masaya yatırıldı.
Bakanlığın açıklamasına göre, sağlıkta katkı payı, reçete bedeli, ilaç başına ücret gibi çok sayıda kalemde yurttaşların cebinden çıkan tutar artacak.
1000 kişi başına düşen doktor ve hemşire sayısında Türkiye OECD ülkeleri arasında son sırada.
ABD'de yapılan bir araştırmada 19 yıl aradan sonra yeni bir HIV türü bulundu.
En çok korkulan kanser türlerinden biri olan akciğer kanserinin nedenleri arasında sigara bağımlılığı ve çevresel faktörler ilk sıralarda yer alıyor. Akciğer kanseri vakalarının %85’i doğrudan sigarayla ilişkili ve sigara içme oranı yüksek ülkelerde akciğer kanseri daha sık görülüyor.
Burun tıkanıklığı, boğaz ağrısı, halsizlik ve ateş… Giderek soğuyan havalar hastalıkları da beraberinde getiriyor. Gün içinde yaşanan ısı değişimleri, bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden olarak insanları hastalıklara açık hale getiriyor.
Bebeklerin kafasındaki kıkırdakların, olması gereken zamandan erken kapanmasıyla oluşan kafatası şekil bozukluklarına “kraniosinostoz” adı veriliyor. Kraniosinostoz, beynin büyümesini engelleyerek gelişim problemlerine ve fonksiyon kayıplarına yol açabiliyor.
Sonbaharla birlikte başta soğuk algınlığı ve grip olmak üzere birçok hastalık kolayca kapımızı çalabiliyor. Her dönem kendini yenileyen bakteri ve virüsler hastalıkları daha uzun ve ağır geçirmemize neden oluyor.
Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü’nün, kamu hastanelerine gönderdiği bir yazıyla ortaya çıkan yeni uygulama tepki çekti. Buna göre bir hekimin hastayı muayene etme süresi 5-6 dakikaya inecek.
Günümüz yaşamının getirdiği yoğun stres sağlığımızı yalnızca tansiyon yüksekliği ya da sindirim sistemi bozukluğu gibi hastalıklarla etkilemiyor.
Türkiye’de organ nakli gereken hastaların sayısı giderek artış gösteriyor. Öyle ki bu yıl ülkemizde 26 bin 442 kişi hayata tutunmak için kadavradan bağış bekliyor. Organ bağışı bekleme listesinde ilk sırayı 22 bin 684 ile böbrek alırken, bunu 2 bin 187 ile karaciğer, bin 115 ile kalp takip ediyor