Yaşam kalitesini düşüren önemli sağlık sorunlarından biri olan sinüzit, burun tıkanıklığı, burun akıntısı, baş ağrısı ve akut dönemde ateş ile kendini gösteren yüz bölgesinde bulunan hava boşluklarının iltihaplanması sonucu oluşuyor.
Çocuklukta yaşanan depresyon, genellikle isteksizlik haliyle kendini gösteriyor. Bu isteksizlik uyku ve iştahın bozulmasına yol açıyor, zamanla dikkatini toplamakta zorlanan çocuk, ruhsal bir çöküntü içerisine giriyor.
En sevilen meyvelerden biri olan üzüm sağlığa olan faydaları ile dikkat çekiyor. Yazları taze, kışları ise kuru olarak tüketilebilen üzüm, içerdiği 20’den fazla antioksidan sayesinde hücreleri yeniliyor ve kansere karşı koruyor.
Riskli gebelikler anne ve bebek hayatını tehdit eden önemli bir problemdir.Bazı gebelikler, takibi sırasında riskli hale gelirken, bazıları da annenin gebelik öncesindeki sağlık problemleri dolayısıyla en başında riskli başlar.
Konya'nın Çumra ilçesinde arıların saldırdığı 19 tarım işçisi hastanelere kaldırıldı.
Kırklı yaşlarla birlikte başlayan yakın görme sorunu nedeniyle okuma zorlaşıyor ve kişiler yakın mesafe cisimleri kendilerinden uzaklaştırarak görmeye çalışıyor. Küçük yazılar, dikiş iğneleri ya da cep telefonlarının ekranlarını görmek sorun haline gelebiliyor.
Gözlük kullanmak göz numarasını ilerletir… Gözdeki ışık çakmaları zamanla düzelir… Bebeklerde göz sulanması doğal bir durum… Toplumda sıkça duyulan bu cümleler göz sağlığımız hakkında doğru sanılan yanlış bilgilerden sadece bazıları.
Yumurtalık kanseri, dünya genelinde kadınlarda görülen kanserler arasında 8. sırada yer almasına rağmen hayati riske neden olan jinekolojik kanserler arasında ilk sırada bulunuyor. Bunun sebebi ise henüz etkin bir tarama yöntemi olmayan hastalığın zorlu bir tedavi süreci gerektirmesi olarak gösteriliyor.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, üçü kanser olmak üzere 45 ilacı daha geri ödeme listesine aldıklarını açıkladı.
Zonklama, batma ve yanma gibi farklı çeşitlerde ortaya çıkıyor… Aynı zamanda çınlama, işitme kaybı, dolgunluk hissi ve kulakta akıntı da eşlik edebiliyor.
Yaygın olarak “Yakını görememe hastalığı” olarak bilinen hipermetropi, yaşa bağlı presiyobi ile karıştırılıyor. Oysa hipermetropide kişiler hem uzağı hem de yakını iyi bir şekilde görebiliyor.
5 kıtada, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu onlarca ülkede yapılan bir araştırma, kanserin kalp hastalıklarını geçerek ana ölüm nedeni olmaya başladığını ortaya koydu.
Okula yeni başlayan çocukların bu süreci sağlıklı bir şekilde geçirebilmeleri ve ders başarısı için okullar açılmadan yapılan sağlık kontrolleri büyük önem taşıyor. Bu sayede ailelerin fark edemeyeceği hastalıklar saptanabiliyor.
Yakında başlayacak olan okul maratonu çocuklar kadar aileleri de heyecanlandırıyor. Okulun açılmasıyla birlikte güne erken başlayacak olan çocukların derslerinde daha verimli ve başarılı olması ise doğru beslenmelerinden geçiyor.
Çocuklarda en sık görülen kansızlık nedeni demir eksikliği anemisi olarak belirtiliyor. Kas, kalp, kemik, beyin gibi organlar çalışırken, yüksek miktarda demire ihtiyaç duyuyor.
Okulların açılma sürecinde ailelerin akıllarındaki en önemli konu yine çocukların başarılı bir eğitim dönemi geçirmesi oluyor. Çocuk-Ergen Psikiyatri Uzmanı Dr. Leyla Alkaş, yeni eğitim dönemine iyi bir başlangıç için ailelere önerilerde bulundu.
Türkiye'nin Avrupa ülkeleri arasında diyabetin en hızlı arttığı ülke olduğu gerçeğinden bahseden Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Alper Çelik; diyabetin artmasındaki en büyük nedenin ise hareketsiz yaşam biçimi ve "fast food" kültürü olduğuna dikkat çekiyor.
Avrupa genelinde bu yılın ilk ayında görülen kızamık vakalarının sayısı, geçen yıl toplam görülen vakaların sayısını geçti. BM'ye bağlı Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre ilk altı ayda 37 kişi kızamıktan hayatını kaybetti.
Bilgisayarın günlük yaşamın bir parçası olması işleri kolaylaştırırken önemli sağlık problemlerini de beraberinde getirebiliyor
Kadınlarda pelvik organ sarkmasını; mesane, rahim ya da bağırsakların vajenden dışarıya doğru sarkması olarak tanımlayan Kontinans Derneği Başkanı Prof. Dr. Tufan Tarcan, çocuk doğurmuş ve belli bir yaş üzerindeki kadınların neredeyse tamamında görüldüğünü, ancak her pelvik organ sarkmasının tedavi gerektirmediğinin altını çizdi.
Günümüzün en önemli sorunlarından biri olan yetersiz ve sağlıksız beslenme alışkanlıkları, en çok okul çağındaki çocukları etkiliyor.