Bahar geldi, dolayısıyla kışın giyilen kalın giysilerin yerini ince giysiler alacak ve vücuttaki fazlalıklar ortaya çıkacak.Son yıllarda sıfır beden olmak güzellik sembolü gibi algılandığı için de bu uğurda aç dolaşan 'diyet' modellerini tercih eden pek çok insan var.
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, "Çocuklarına aşı yapılmasını reddedenlerin sayısı 6 yılda 130 kat arttı. Eğer aşılamayı bırakırsak her yıl 14 bin 296 çocuk sadece bu nedenle hayatını kaybedecek" diyerek kritik bir uyarı yaptı.
ABD'de Harvard Üniversitesi'nde yapılan yeni bir araştırma, şekerli içeceklerin sağlık sorunlarına yol açarak erken ölüm riskini artırdığını buldu. Araştırmaya göre Türkiye en çok şekerli içecek tüketilen ülkeler arasında.
İzmir'de, Kanserle Mücadeleyi Destekleme Derneği Başkanı Mevlüt Yılmaz, Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye'de yıllık kanser görülme sıklığının erkeklerde 100 binde 280, kadınlarda 100 binde 172 olduğunu belirtti.
Prof. Dr. Necdet Üskent, kanserden korunmanın 13 yolunu anlattı.
Sağlık sistemindeki skandallara her gün bir yenisi daha ekleniyor. Tedavi sürecinin uzun zamana yayıldığını ya da randevu bulamadıklarını belirten yurttaşlara şimdi de ‘ameliyathane bozuldu’ denildi.
Alerji denilince akla daha çok bahar ayları ve polenler geliyor. Ancak alerji sadece bahar ayları değil yılın her mevsimi yaşanabiliyor. Özellikle alerjik bünyeli kişilerin ev ortamında alacakları önlemler yaşanabilecek sıkıntıların önüne geçebiliyor.
Birden ve beklenmedik şekilde başlayan ya da daha seyrek olarak kalabalık yerler gibi bilinen ortamlarda ortaya çıkan ve giderek şiddetlenerek bireyi dehşete düşüren panik ataklar, göğüs ağrısı, çarpıntı, terleme ve nefes darlığı gibi belirtiler yüzünden kalp krizi ile karıştırılabiliyor.
Kanser tüm dünyada kalp ve damar hastalıklarından sonra en sık ölüme yol açan hastalık. Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre; geçtiğimiz yıl 18 milyon kişiye kanser tanısı kondu ve bu hastalıktan ölen hasta sayısı 9,5 milyonu aştı.
Aşı karşıtlığının da etkisiyle artan kızamık vakalarına karşı Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Adana’da döküntü hastalıkların bildirimi istenirken Urfa’da kızamık toplantısına tüm aile hekimlerinin katılımı zorunlu tutuldu.
Obezite çocukluk çağında da hızla yaygınlaşırken, bazı ebeveynler ise tam tersine çocuklarının yemek yememesinden, zayıf olmasından şikayetçi. “Ne yapsam yemek yediremiyorum!”, “Yaşına göre olması gereken kilonun çok altında!” türünden serzenişleri birçok anneden duymak mümkün.
Yıldırım Beyazıt Üniversitesi hacamat, hipnoz gibi uygulamaları müfredatına kattı. Türk Tabipleri Birliği Etik Kurulu, "Eğitim müfredatları içinde kanıtı eksik, bilimsel dayanağı olmayan uygulamalara yer verilmesi uygun değil" diyor.
Türk Eczacılar Birliği, son günlerde sıkça tartışılan ve toplumda artış görüldüğü belirlenen 'aşı reddi' ile ilgili yazılı açıklama yaptı.
Dr. Yaser Süleymanoğlu, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası kapsamında sağlıklı yaşlılığın 10 püf noktasını anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
Seçim yatırımı olarak apar topar açılan Bilkent Şehir Hastanesi’nde sorunlar sürüyor. Hizmete girmesinin üzerinden bir ay geçen hastanede, yurttaşların “Dolanmaktan yoruldum” diyerek sitem ettiği duyuluyor
Diyetisyen Berna Ertuğ, "22 Mart Dünya Su Günü" nedeniyle, suyun önemi ve sağlığa faydaları hakkında bilgi verdi.
Prof. Dr. Engin Çakar, gün içinde uzun süre bilgisayar kullanan kişilerde oluşan sırt ve bel ağrılarını önlemenin yolları hakkında bilgi verdi.
Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV), lösemili çocukların tedavisi için kurdukları Kanser Araştırma Merkezi'nde doktor çalıştırma izni vermeyen Sağlık Bakanlığı'na tepki gösterdi.
Gün içinde trafikte, işte veya evde çeşitli nedenlerle pek çok insan öfkesine yenik düşebiliyor. Birçok negatif duyguyla beslenebilen bu güçlü his karşısında bazı insanlar kontrollerini sağlamakta güçlük çekebiliyor, herhangi bir tetikleyici neden ile birlikte öfke patlaması yaşayabiliyor.
Uzmanlar, özellikle baş ağrısı olmak üzere şikayetlerin dikkate alınması gerektiğini söylüyor. Uzmanlara göre, zihinsel ve bedensel işlevlerin aksaması durumunda gecikilmeden bir hekime başvurulması, beyin sağlığı ve erken tanı bakımından değer taşıyor.
Dr. Ceyhun Atuf Kansu’nun doğumunun 100. yılı sebebiyle ‘2019 Türkiye’sinde Hekimlerin Gözünden Çocukların Durumu’ konulu bir etkinlik gerçekleştiren TTB, çocuklar ve toplum sağlığı için en büyük riskin aşı karşıtlığı olduğunu vurguladı.