Araştırmalar, ortalama 6 saatten kısa ve 10 saatten uzun uyuyanların yaşam sürelerinin 6-10 saat arası uyuyanlardan daha kısa olduğunu ortaya koyuyor.
Prof. Dr. Ülkem Çakır, genellikle yavaş ilerleyen kronik böbrek hastalığının geri dönüşünün mümkün olmadığını belirterek, 14 Mart Dünya Böbrek Günü kapsamında böbrekleri vuran 7 hatayı anlattı, çok önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
Prof. Dr. Canan Karatay, doğal yağın kilo aldırmadığını ve doğal olan tüm yiyeceklerin doyuncaya kadar yenilebileceğini söyledi. Karatay, lahmacunun en sağlıklı fast food olduğu görüşünü dile getirdi.
Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamalarının Klinik Araştırmaları Yönetmeliği’ne göre çocuklar ve emziren kadınlar gerici uygulamalar için denek olarak kullanılabilecek.
Birçok insan gün içerisinde ya da gece uyurken istemsizce gerek iş yoğunluğu, gerekse günlük yoğunluk gibi nedenlerle ciddi bir stres dalgası yaşayabiliyor. Bu stres, zaman zaman fizyolojiye yansıyor. Diş sıkma alışkanlığı da bu davranışlar arasında ilk sıralarda yer alıyor.
İngiltere'de HIV pozitif olan bir hastaya uygulanan kök hücre naklinin ardından, virüs tespit edilemez düzeye geriledi. Uzmanlar bu yöntemin HIV'in nihai tedavisinde önemli bir adım olduğu görüşünde.
Dizlerimiz hayatımız boyunca tüm vücudumuzu taşıyan bir kaide görevi görüyor ancak diz sağlığına dikkat etmeyen pek çok insan mutlaka ağrı problemi yaşıyor. Bağ yaralanmaları, menisküs ve kireçlenme yani osteoartrit en sık görülen diz problemleri arasında yer alıyor.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, göç nedeniyle özellikle Avrupa’da ciddi kızamık vakaları görüldüğünü belirterek, bunun Türkiye’ye de yansımaları olduğunu söyledi.
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Öner Dikensoy, göğüs ağrısının altında yatan 5 önemli nedeni anlattı, önemli uyarılarda bulundu.
Çağımızın hayati riske neden olan en önemli hastalığı olarak kabul edilen kanserin tedavisinde önemli gelişmeler yaşanıyor. Kadınlarda görülen meme, rahim ağzı, rahim ve yumurtalık kanserleri ile mücadele, modern tıbbın önemli hedeflerinden biri haline geldi.
İlaca gelen yüzde 26.4’lük zam dâhi ilaç firmalarını memnun etmedi. Toplam 104 ilaç hala piyasada bulunmuyor. TEİS Başkanı Saydan, ameliyat sonrası kullanılması gereken ilaçlardan kan sulandırıcıya kadar birçok temel ilaçta sıkıntı yaşandığını bildirdi
Sağlık Bakanlığı, Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu ve Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu arasında tuz ve şeker kullanımının azaltılmasına dair protokol imzalandı. Bakan Koca, protokolle tuz kullanımının yüzde 4, şeker kullanımının ise yüzde 5 azaltılacağını söyledi.
Birçok kişi, olaylara olumsuz tarafından bakıyor. Yaşamlarını bu şekilde sürdüren bireylerin, kendilerini mutlu eden şeyleri daha hızlı tükettiklerini belirten Uzman Klinik Psikolog Aziz Görkem Çetin, “Mutluluktan haz duyuyorsak, mutsuzluğu da haz duyacağımız bir noktaya getirmiş olabiliriz” dedi.
Başta basit bir enfeksiyon ya da grip sanılabilecek hastalık, zamanında bir uzmana başvurulmazsa çok ciddi sonuçlar doğurabiliyor. Prof. Dr. Ümit Tunçel, baş boyun cerrahisi ve kanserleri ile ilgili önemli bilgiler verdi.
LÖSEV (Lösemili Çocuklar Vakfı), bu sabah Sağlık Bakanlığı önünde önemli ve sevindirici bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamaya göre, kamu hastanesi gibi çalışan, parasız hizmet veren özel hastane sistemi LÖSANTE'ye ruhsat verildi.
Türkiye Tabipleri Birliği (TTB) Sağlık Bakanlığı’na gönderdiği raporda, şehir hastanelerinde odağın ‘insan sağlığı’ değil ‘kâr’ elde etmek olduğunu ve yetersiz insan kaynağı nedeniyle ‘ölüm oranında artış’ olabileceğini yazdı.
Ter bezlerinin normalden fazla çalışması sonucunda oluşan aşırı terleme, kişinin yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor. Çoğunlukla ergenlik döneminde ortaya çıkan aşırı terleme sosyal ortamlarda rahatsızlık hissi veriyor.
Akdeniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın, Türkiye'de 2017 yılında 23 bin ailenin aşılanmayı reddettiğini belirterek, "Kızamık ülkemiz için yeniden tehdit oluşturuyor. 2016'da 9 vaka görülürken, 2018'in ilk 9 ayında vaka sayısı 500'ü aştı" dedi.
Kişilik bozukluğu olan bireylerin kendisini çevreye değil, çevresini kendisine uydurmaya çalıştığını belirten uzmanlar, kişilik bozukluğunun gelişmesinde aile ve toplumsal çevrenin rolüne dikkat çekiyor.
Son yıllarda yapılan birçok bilimsel araştırma sevginin fiziksel sağlığımız üzerindeki olumlu etkilerini ve hastalıklara karşı koruyucu, hatta bazı durumlarda iyileştirici etkisi olduğunu ortaya koyuyor.
Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilan Eker, pişirirken ve tüketirken vazgeçmeniz gereken 12 hatalı alışkanlığı anlattı, önemli uyarı ve önerilerde bulundu.