Beslenme ve Diyet Uzmanı Melis Torluoğlu, normal zamanlarda ve estetik operasyonlar sonrasında içilebilecek ödem atıcı çay tarifi ve ödem atıcı yiyecekleri anlattı.
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı - Perinatoloji (Riskli Gebelik) Uzmanı Doç. Dr. Hülya Dede, erken doğum ile ilgili toplumda pek çok yanlış bilginin yaygınlığına dikkat çekerek doğru bilinen yanlışlar hakkında bilgi verdi.
Bazen ağız bakımının yetersizliği bazen de çeşitli hastalıklar nedeniyle ortaya çıkabilen ağız kokusu sosyal yaşamı önemli ölçüde etkileyebiliyor. Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Bölümü’nden Prof. Dr. Mustafa Asım Şafak, ağız kokusu nedenleri ve tedavisi hakkında bilgi verdi.
İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Özlem Durmuş, gripten korunmanın yollarını anlattı, önemli önerilerde bulundu.
Prof. Dr. Canan Karatay, "Pastırmayı gönül rahatlığı ile yiyebilirsiniz. Hiçbir zararı yoktur. Ama doğal olanını yiyeceksiniz. Hakiki Kayseri pastırmasının hiçbir zararı olmaz" dedi.
Prof. Dr. Murat Topak, nezle ve gripten korunmak için alınacak bazı önlemleri anlattı.
İlaç formatındaki bitkisel ürünlerin ruhsatını Tarım ve Orman Bakanlığı’nın vermesi tartışmalara neden olurken Sağlık Bakanlığı bu tartışmaları sonlandıracak bir adım attı. Yeni taslağa göre artık bitkisel ilaç ruhsatları da Sağlık Bakanlığı’nca verilecek.
Türkiye’nin dünya genelindeki sezaryen oranına bakıldığında yüzde 53 ile dördüncü sırada olduğu görülürken, Avrupa ülkeleri arasında ise birinci sıraya yerleştiği saptandı.
Günümüzde ortalama yaşam süresinin uzamasıyla dünyada nüfus yaşlanması artış gösteriyor. Bu nedenle 50 yaş üzerindeki kadınların yarısında, erkeklerin ise çeyreğinde görülen kemik erimesi yani osteoporoz, her geçen gün önemli bir sağlık sorunu haline gelmeye devam ediyor.
Menopoza girme yaşı günbegün düşüyor. Sıklıkla 50’li yaşlarda meydana gelen menopoz, kadının çalışma hayatında daha aktif rol alması, yoğun ve stresli iş yaşamı nedeniyle artık 30’lu yaşlarda da görülebiliyor.
Kozmetiklerin meme kanserine yol açtığı yönünde ciddi kuşkular olduğuna dikkat çeken Genel Cerrahi Uzmanı Mehmet Eser, “Kozmetik maddelerin büyük çoğunluğunda kullanılan parabenlerin meme kanseri hücrelerinin çoğalma hızını artırdığı araştırmalarda gösterilmiştir" dedi.
Türk İç Hastalıkları Uzmanlık Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kerim Güler, şeker hastalığından korunmada hareketli yaşam ve doğru beslenmenin önemine işaret ederek "İlaç korkusu, yanlış beslenme ve hareketsiz bir yaşam kandaki şeker değerini artırıyor. Diyabet 35'li yaşlara kadar indi" dedi.
Sabah kalktığınızda çeneniz ağrıyorsa dikkat! Gece bilinç dışı dişlerinizi sıkmış ya da gıcırdatmış olabilirsiniz! Üstelik bu sorununuzun nedeni de stres olabilir! Özellikle daha çok stres hisseden agresif bir kişilerde görülüyor. Her yüz yetişkinden 8 ile 10 kişi bu sorunu yaşıyor
Hayatın mucizevi dokunuşlarından birinin yaşandığı hamilelik dönemi, duygusal ve fiziksel değişimleri de beraberinde getiriyor. Hormonların etkisiyle ortaya çıkan yeni rutinler hamilelik döneminde bazen geçici sağlık komplikasyonlarına neden olabiliyor.
Modern şehir hayatının yorucu temposu, trafikte geçirilen uzun saatler, bilgisayar başında oturarak çalışmak ve fazla kilolar doğal olarak ortopedik sorunları beraberinde getiriyor.
Ruhsal bozukluklar bedensel hastalıklar kadar önem taşıyor. Dünya genelinde 450 milyon kişi ruhsal hastalıklardan etkileniyor. Günümüzde yaşam boyu bir ruhsal hastalıkla karşılaşma olasılığı %30 olarak belirtiyor.
Yeni bir araştırmaya göre; yağlı ve şekerli bir diyet sadece dört gün içinde hafızanıza, dikkatinize ve ruh halinize zarar verebilir.
Meme Sağlığı Derneği (MEMEDER) tarafından düzenlenen Pembe Festival’de MEMEDER Kurucusu ve Onursal Başkanı Prof. Dr. Vahit Özmen, erken tanı konarak tedavi olan hastaların 7 yıl daha uzun yaşadığını ve tedavi maliyetlerinin 7 kat daha ucuz olduğunu açıkladı.
Tip 1 diyabet en sık 5-15 yaş grubunda görülse de 1 yaşın altındaki bebeklerde bile ortaya çıkabiliyor. Güzel haber ise sinsi ilerleyen tip 2 diyabetin aksine erken dönem belirtiler vermesi. Bu sayede zamanında müdahale edilebiliyor ve çocuk kaliteli bir yaşam sürebiliyor.
Düzenli yürüyüşün önemini vurgulayan uzmanlar, günde en az 30 dakika yürüyüş yapılması gerektiğinin altını çiziyor.
Tomografi, MR, röntgen çekimi sırasında radyoloji teknikerlerinin giydiği koruyucu önlük ve boyunlukların merdiven altı koşullarda standartlara uygun üretilmediği iddia ediliyor.