Operadan caza, birçok müzik türünü seslendiren şancı Güvenç Dağüstün; içinde kendi eserlerinin de bulunduğu 9 şarkıdan oluşan "Evde Yoklar" adlı ilk solo albümünü piyasaya çıkarıyor.
Güvenç Dağüstün’ün “Evde Yoklar” isimli ilk solo albümünün prodüktörlüğünü kendisiyle birlikte, Cihan Sezer üstleniyor. İsmini 1993 yılında Sivas Katliamı’nda kaybettiğimiz şair Metin Altıok’un şiirinden alan albümde, aynı adlı eserin de aralarında bulunduğu toplam 9 şarkı yer alıyor. Cihan Sezer Müzik Prodüksiyon etiketiyle piyasaya çıkarılan albümdeki sekiz şarkının düzenlemesi Cihan Sezer’e, bir şarkınınki ise Nurkan Renda’ya ait. “Mix”ini İlker Yetimaslan’ın gerçekleştirdiği albümün “mastering”i Analog Dimensions (Slovakya) tarafından yapıldı.
Türk Halk Ozanı Pir Sultan Abdal’ın “Bin Cefalar Etsen Almam Üstüme” adlı eserinin ve İranlı şair, filozof Ömer Hayyam’ın “Kimse Bilmez” adlı şiirinin Mehmet Güreli’ye ait bestesiyle yer aldığı “Evde Yoklar” albümünde, Azerbaycan Eski Kültür Bakanı Polad Bülbüloğlu’nun kızı için yazarak bestelediği “Gel Ey Seher” adlı eser de seslendiriliyor.
Albümde yer alan; sözleri illüzyonist, oyuncu, yazar Kubilay Tunçer'e, bestesi Nurkan Renda'ya ait “Yanan Bilir" adlı eser ise, doksanlı yılların başında yazılmış olmasına rağmen ilk kez
Güvenç Dağüstün tarafından seslendiriliyor. Dağüstün, ilk solo albümünde ayrıca sözleri ve müziği Zafer Cımbıl’a ait, Birsen Tezer ile seslendirdiği “Sevdanın Yolları” adlı esere de yer veriyor.
Sanatçı; sözleri ve müzikleri kendisine ait “Bugün” adlı eserinin yanı sıra, rus besteci Nikolay Rimski-Korsakov'un “Şehrazat” adlı senfonik eserinden bir temanın üzerine söz yazarak oluşturduğu “Sarılalım mı” adlı eserini de dinleyiciyle paylaşıyor. Albümün sürpriz parçası ise; Güvenç Dağüstün’ün 1999 yılında kaybettiği babası Yusuf Dağüstün’ün 1977 yılına ait plak kaydı kullanılarak gerçekleştirilen, dünyaca ünlü azeri balaban sanatçısı Alihan Samedov yorumunun da yer aldığı baba-oğul düeti.
Güvenç Dağüstün
Fazıl Say ile gerçekleştirdiği çalışmalarıyla Türkiye’de adını daha güçlü duyuran, toplumsal duyarlılığıyla gönüllerde yer alan Güvenç Dağüstün; müzik yaşamına akademik olarak, tenor Pekin Kırgız’ın öğrencisi olduğu Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda başladı. Ankara Devlet Operası’nın açtığı sınavı kazanarak bu kurumun en genç sanatçısı olan Dağüstün; daha sonra Viyana Müzik ve Sahne Sanatları Üniversitesi’nin sınavlarında da başarı sağlamasıyla, Ankara Devlet Operası’ndaki görevinden ayrılarak Bilkent Üniversitesi tarafından verilen burs ile Viyana’ya yerleşti ve Viyana Müzik Akademisi’nde dünyaca ünlü opera sanatçısı Margarita Lilova’nın öğrencisi oldu. Burada birçok başarıya imza atan sanatçı; 2002 yılından itibaren Viyana’daki çalışmalarıyla birlikte, Türkiye’de de konser, tiyatro ve film projeleri gerçekleştirmekte.