Adana’da kendisini fuhuşa sürüklemek istediğini öne sürdüğü eşini öldüren Çilem Karabulut için savcı ‘Meşru müdafaa tartışılmalıdır’ dedi.
Adana'da kendisini fuhuşa sürüklemek istediğini öne sürdüğü eşi 33 yaşındaki Hasan Karabulut'u tabancayla vurarak öldüren 24 yaşındaki Çilem Karabulut, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle ilk kez hakim karşısına çıktı.
Adliyeye giderken giydiği tişörtünde İngilizce, 'Verdiğin bütün dersler için teşekkür ederim sevgili geçmiş' yazan Karabulut, "Azrail'i bekleyen ölü gibiydim" dedi.
Çilem Karabulut, 2013 yılında evlendiği Hasan Karabulut'tan sürekli şiddet görmeye başladı. 1 çocuk annesi Çilem Karabulut, boşanmak için mahkemeye başvurdu ancak aile büyüklerinin araya girmesi ve eşinin 'Aileni öldürürüm' tehditleri nedeniyle davasından vazgeçti. Geçen yıl 8 Temmuz'da merkez Seyhan İlçesi Yeşilyurt Mahallesi'ndeki evine giden Hasan Karabulut, iddiaya göre belindeki silahını yastığın altına koyarak eşine, "Antalya'ya gidiyoruz. Diğer 3 kadınla birlikte fuhuş yapıp bana para getireceksiniz. Adana ile ilişkilerini bitir" dedi. Çilem Karabulut'un tepkisi üzerine de, "Ne diyorsam onu yapacaksın lafımı ikiletme" diyerek eşini saçlarından tutup sürüklemeye başladı. Bu sırada çift yatağın üzerine düşerken Çilem Karabulut, yastık altındaki tabancayı alarak eşine ateş etti. Hasan Karabulut olay yerinde ölürken teslim olan Çilem Karabulut, tutuklandı.
SAVCI MEŞRU MÜDAFAANIN TARTIŞILMASINI TALEP ETTİ
Olayla ilgili soruşturma yürüten Cumhuriyet Savcısı, Hasan Karabulut'un adam yaralama ve uyuşturucu gibi suçlamalarla 19 kaydı bulunduğunu belirtti. Eşinin şiddetine maruz kalan sanığın adli makamlara başvurmasıyla 9 kez koruma kararı alındığını kaydeden Savcı şöyle dedi:
"Çilem Karabulut'un uzun süredir uğradığı şiddet, Hasan Karabulut'un çevreye saldığı korku ve suç işleme konusundaki cüretkarlığı, polis memurlarına karşı bile suç işlemekte tereddüt göstermemesi ve bunun da Çilem Karabulut'ta doğurduğu endişe ve olay günü de yine şiddete maruz kalması göz önüne alındığında, kendisine haksız bir saldırıdan kurtarma amaçlı eylemini gerçekleştirmiştir. Bu nedenle TCK'nın 27'nci maddesinde yer alan
meşru savunma maddesi tartışılmalıdır."
20'DEN FAZLA AVUKAT SAVUNDU
Yakın akrabayı öldürme suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıkan Çilem Karabulut'u 20'den fazla kadın ve erkek avukat savundu. Evliliği boyunca sürekli eşinin şiddet ve tehditlerine maruz kaldığını anlatan Çilem Karabulut, savunmasında şunları söyledi:
"Hasan'dan çok korkuyordum. Çete liderliğinden arandığını duyunca polisle işbirliği yapıp, ondan kurtulmak istedim. Polise gidip her şeyi anlattım. Polis de benden Hasan'ın evden çıkış saatlerini ne yaptığı konusunda bilgiler istedi. Can güvenliğimin olmadığını söyledim. Polisler beni koruyacaklarını söylediler. Azrail'i bekleyen ölü gibiydim. Kendisini polise ihbar ettiğimi öğrendiğini düşünüp, canımı ne zaman alacağını bekliyordum. Nabzını yoklamak için olay günü aradım nerede olduğunu sordum. 'Bekle geliyorum az kaldı' deyip telefonu yüzüme kapattı. Eve geldiğinde 'seninle konuşacaklarım var' dedi. İçimden bittim ben dedim. Yatak odasına girip soyundu silahını da yastığın altına koydu. Ben sürekli vakit geçirmeye çalışıyordum. Yatak odasına girdiğimde kapıyı kilitledi ve önüme bir valiz attı. Hazırlanmamı, 3 kadın ile birlikte Antalya'ya gideceğimizi söyledi. Karşı gelince de saçımdan tutup, üzerime çıktı. Boğuşurken yana düşünce, silahını aldım ve ateş ettim. Hayatımda hiç silah kullanmamıştım."
"KARAR VERİRKEN BENİ KIZINIZ YERİNE KOYUN"
Mahkeme başkanının "Eşinin vücudunda 7 adet kurşun yarası var 4'ü öldürücü nitelikte" demesi üzerine kurşun sayısına şaşıran Çilem Karabulut, "O kadar mı? Yaşam mücadelesi verirken kaç el ateş ettim, bilmiyorum. Öldürmek için ateş etmedim. Öldüğünü bile sonradan öğrendim. Yaşamak için mücadele ettim. Karar verirken, beni bir yakınınız, kızınız yerine koyun lütfen" dedi.
Ölenin babası Mehmet Emin Karabulut ve annesi Hatun Karabulut ise oğlunun gelinin ailesinin planıyla öldürüldüğünü ileri sürdü. Mahkeme heyeti, Çilem Karabulut'un tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
KADINLARDAN EYLEM
Çilem Karabulut'un duruşması öncesinde Adana Adliyesi önünde toplanan kadınlar, kadın cinayetlerini ve şiddeti protesto etti. Adana Kadın Platformu üyesi kadınlar, 'Meşru
müdafaa haktır, Çilem'e beraat' yazılı pankart açtı. 'Kadınlar susmadı, susmayacak' ve 'Çilem Doğan'a özgürlük' sloganı atan kadınlar adına konuşan Av. Cemre Topal, "Ördüğümüz kadın dayanışması ile hem Çilem ve onun durumunda olan yüzlerce kadının sesini duyurmaya çalışıyoruz. Çilem Doğan beraat etmeli" dedi.