TBMM Başkanı Mustafa Şentop, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun vekilliğinin düşürülmesine ilişkin Yargıtay kararını yanlış bulduğunu açıkladı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muğla'da muhtarlara ve STK temsilcilerine hitap etti.
Irak-Suriye tezkeresinin süresinin 2 yıl olmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Bu yetkinin sürekli olarak uzatılması yerine bu şekilde verilmesi gayet anlaşılabilir. Bu sürekli olan bir şey, bunun arkasında bir şey aramaya gerek yok” dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muğla'da Büyükşehir Belediyesi'nin Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Konuşmasıında hükümeti eleştiren Kılıçdaroğlu "Artık ülkeyi yönetemiyorlar. Her geçen gün vatandaşın sırtındaki yük ağırlaşıyor" dedi.
AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara Millet Bahçesi açılışında konuştu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine yönelik, “yalan söylüyor” ve “belediyeciliği bilmiyor” şeklindeki ifadelerine TBMM Genel Kurulu’ndan yanıt verdi.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, çiftçinin en önemli üretim girdileri arasında bulunan ve tarımsal sulamada kullanılan elektrik enerjisine ait verileri değerlendirdi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türkiye’nin haklı davasını karalamayı siyaset zannedenler Anadolu’ya kapanıp, zillet ve hıyanete sessiz kalınmasını, bölücülere tepkisiz durulmasını dayatan, bunu da demokrasi maskesiyle servis eden millet ve vatan muhalifleridir. Bunlar aynı zamanda Türkiye karşıtlarıdır" dedi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye ile 10 ülkenin karşı karşıya geldiği Osman Kavala gerilimi ile ilgili açıklamalarda bulundu.
DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Çubuk'ta saldırıya uğramasının ardından yaşananları ilk kez anlattı. Yeneroğlu, Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun mesajı ileten bakanlara, Saray'dan 'geçmiş olsun denilmeyecek' talimatı verildiğini açıkladı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hakkari'de askeri aracın kaza yapması sonucu şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Ebubekir Sel için başsağlığı mesajı paylaştı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu parti genel merkezinde açıklamalarda bulundu; Kara Kış Fonu'nu kurarak halka destek ver. Elektrik faturalarındaki KDV'leri kaldır. Doğalgaz ve mutfak tüpündeki ÖTV ve KDV'leri kaldır.
HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da yargılandığı Kobani davasının 5. duruşması Sincan Cezaevi Kampüsü’nde Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlandı.
Mimarlar odası Ankara Şubesi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun metruk binalar için sarf ettiği sözlere tepki gösterdi.
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, ayrımcılık ve nefret suçu ile ilgili Türk Ceza Kanunu'nda (TCK) yeni bir düzenleme yapacaklarını açıkladı: Bir insanın kılık kıyafetinden, yaşam tarzından, inancından dolayı eğitim ve çalışma hayatına yönelik nasıl ayrımcılığa tabi tutulduğunun kötü örnekleri, hafızamızda tazedir.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan grup toplantısında kendisini hedef alan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yanıt geldi.
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında izlettiği videoda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara Çubuk'taki şehit cenazesinde uğradığı yumruklu saldırı verildi. Saldırı anında kullanılan ifadeler ise dikkat çekti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu.
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, "İktidara geldiğimizde, tarım sektöründe AKP'nin 19 yılda yerle bir ettiği bir enkaz ile karşılaşacağız. Tarımı yeniden ayağa kaldıracağız. Çiftçimizi asla sahipsiz bırakmayacağız" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan ziyareti dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, 10 büyükelçinin açıklaması sonrası yaşanan gerilim hakkında "Ben nasıl geri adım attım? Ben taarruzdayım. Benim kitabımda geri adım atmak yok" dedi
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuştu.