Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya ve Muğla’nın ilçelerinde yoğunlaşan yangın felaketi ile mücadeleye destek veren belediye başkanlarına teşekkür mektubu gönderdi.
Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Biz, finansal, askeri, diplomatik destek verilirse Kabil Havalimanı'nın güvenliği ve işletilmesi görevini sürdürürüz. Afgan kardeşlerimiz istemezse 24 saatte orayı terk ederiz!" açıklamasını yaptı.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Afganistan'da Tüm taraflarla diyaloğumuzu sürdürüyoruz, Taliban dahil" ifadelerini kullandı
CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) dün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında video konferans yöntemi ile toplandı.
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde gerçekleştirilen açılış töreninde konuştu.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Afganistan'daki gelişmelerle ilgili yazılı açıklama yaptı.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ‘Memleket Gezileri’ kapsamında Gümüşhane ve Bayburt'ta ziyaretlerde bulundu.
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Afganistan’da Kabil’in Taliban’ın eline geçtiğini ve Afganistan Cumhurbaşkanı’nın ülkesini terk ettiğini belirterek, “Bu koşullar altında, Afganistan’daki Mehmetçiğimiz derhal ait olduğu yere, ülkemize ve sınırlarımızın müdafaasına dönmelidir” dedi.
HDP, kapatma davasında Anayasa Mahkemesi'nden ek süre başvurusunda bulundu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, MYK gündemiyle ilgili basın toplantısı yapacak.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Pençe-Yıldırım bölgesinde şehit olan askerler için baş sağlığı mesajı paylaştı.
Saat 15:30’da toplanması beklenen Bakanlar Kurulu Toplantısı bugün de ertelendi. Toplantının yangın ve sel felaketleri nedeniyle birçok bakanın sahada çalışmaların içerisinde olduğu için ileri bir tarihe ertelendiği belirtildi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Afgan göçü üzerine 4 arayla farklı açıklamalar yapan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "Sabah başka akşam başka konuşuyorsun, aldığın talimata göre görüşün değişiyor" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara Afganistan'daki Türkiye askeri ve polisleri geri çekmesi için çağrıda bulunarak "Hemen asker ve polisimizi Afganistan'dan geri çekin" dedi.
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Tersane Komutanlığı'nda, Pakistan MİLGEM Korvet Projesi 1. Gemi Denize İniş ve Açık Deniz Karakol Gemisi Projesi 1. Gemi Saç Kesim Töreni'nde konuşuyor.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kuraklığın oluştuğu bölgelerde hasar tespit çalışmalarına göre çiftçilerin kamu bankaları ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının erteleneceği açıklanmasına rağmen, TARSİM’in ve bankaların çiftçilere bu konuda zorluk çıkardığı yönündeki iddialara açıklık getirilmesini istedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, selden felaketinin yaşandığı Sinop’un Ayancık ilçesi ile Kastamonu’nun Bozkurt ilçesine gitti. Akın, her iki ilçede de hidroelektrik santral (HES) bulunan bölgelerde incelemelerde bulundu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sel felaketi yaşanan Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde incelemelerde bulundu. CHP lideri incelemelerin ardından açıklama yaptı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bir yalan terörü Türkiye'de estiriliyor. Bunu beraber aşacağız. Özellikle sınırlarda ördüğümüz duvarlarla giriş-çıkışları tamamen engellemiş olacağız" dedi.
Köprülerden kaçak geçenlerin icra takibi, Vakıfbank Yönetim Kurulu üyesi ve İçişleri eski Bakanı Abdülkadir Aksu’nun oğluna verildi. Milletvekili Murat Emir, bakan yakınlarının etik dışı şekilde kamudan iş almasının her gün karşılaşılan bir durum haline geldiğini söyledi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih dönmez sel felaketinin yaşandığı Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde açıklamalarda bulundu.