CHP Sözcüsü Faik Öztrak, bankaların nakit döviz çekiminde komisyon almaya başlasın tepki gösterdi.
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP İl Başkanları toplantısında konuştu. Erdoğan, "Özgürlüklerde Türkiye'yi dünyanın en ileri ülkelerinden biri haline getirdik" dedi.
AKP Diyarbakır İl Başkanı Serdar Budak, geçtiğimiz günlerde AKP Genel Merkezi'nin 12 ilçe başkanının istifasını istediğini duyurması sonrası 12 ilçe başkanı istifa etmişti. AKP Diyarbakır İl Başkanlığı sosyal medya hesabından istifaların yaşandığı ilçelere başkan aradığını duyurdu.
Muharrem İnce bir basın toplantısı yaparak 4 Eylül’de Sivas Kongresi’nin yıl dönümünde Sivas'tan "Bin Günde Memleket Hareketi"ni başlatacağını açıkladı.
CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, TRT’de yaşanan “Türk Bayrağı’na saygısızlık” skandalını Meclis gündeme getirdi.
CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzacebi, Oruç Reis için ilan edilen Navtex sonrası bölgede ki yüksek tansiyon ve hareketlilik nedeni ile bir dizi açıklama da bulundu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Galata Kulesi'nin tepki çeken restorasyon çalışmasıyla ilgili açıklama yaptı.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı ziyaret etti.
CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan Meclis Başkanlığına verdiği önergede; pandemi sürecinde hapishanelerdeki tutuklu ve hükümlülerin hijyen koşulları ve sağlığa erişim hakları konusunda mağduriyetlerinin sebeplerini sorduğunu ancak henüz bir yanıt alamadığını söyledi.
Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Türkiye Doğu Akdeniz'de Yunanistan ile yaşadığı sorunu diyalogla çözmek istiyor. Sahada ve masada uluslararası hukuk ve iyi komşuluktan yanayız" açıklamasında bulundu.
İYİ Parti lideri Meral Akşener'e MHP lideri Devlet Bahçeli tarafından kendisine yapılan “evine dön” çağrısını yorumladı.
Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı ve CHP PM üyesi Aylin Nazlıaka İstanbul Sözleşmesi ile ilgili 81 ilde ki CHP kadın örgütleriyle eş zamanlı olarak CHP Genel Merkezinde basın toplantısı yaptı.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem özlemleri boşuna bir taleptir. Cumhuriyet'in yüzüncü yılına temel sorunlarını kökten bitirmiş bir ülke olarak ulaşmak öncelikli ve önemli hedefimizdir. Bu çerçevede erken seçim tartışmaları mahsurludur" dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, koronavirüs dalgasının arttığı şu günlerde sağlıkta yeni atamaların gerçekleşmesi çağrısında bulundu.
Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, "Hiç unutur muyuz ecdat malını satanı? Milleti hamasetle uyutanı, yıllardır söylenen onca yalanı. FETÖ’yü devlete sokanı, teröre açılım yapanı" dedi.
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.
Parlamenter sistemle ilgili değerlendirmelerde bulunan Akşener, "Gelin, adam gibi oturup bu sisteme geçelim diyoruz. 2021 Haziran'da seçim bekleniyor. Diyelim ki 2023'te oldu, bakın iddia ediyorum Sayın Erdoğan bu matematikle seçilemez" dedi.
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "Avrupa Birliği, Yunanistan’ın tüm Avrupa’yı Yunan tiyatrosuna çevirmesine izin vermemelidir" dedi.
CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Ensar Aytekin, TÜİK’in yayınladığı verilere tepki gösterdi.
CHP Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, Türkiye’de ve özellikle Doğu Karadeniz Bölgesi’nde tarım alanlarının amacı dışında kullanılmasına yönelik ciddi sorunlar yaşandığını vurguladı.
Merkez Bankası Eski Başkanı, İYİ Parti Milletvekili Durmuş Yılmaz, IMF'nin Türkiye'den borç istemediğini söyledi.