Adalet Partisi Genel Başkanı Dr. Vecdet Öz; Türk tarihi bir bütündür ve başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tarih boyunca göğsünü düşmana kahramanca siper etmiş olan tüm komutanlar bu milletin evladıdır. Tarihi ve kahramanlarını birbirinden ayırmak, verilen milli mücadeleleri küçümsemek hiç kimsenin haddi değildir.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Ermenileri Patriği Maşalyan'a mektup gönderdi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ramazan ayının başlaması dolayısıyla paylaşımda bulundu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "TBMM’ye saygı duyan her genel başkan gibi Sayın Erdoğan’ın da TBMM’nin 100. kuruluş yıl dönümü törenlerine katılması gerekirdi" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sağlık Bakanlığı’nın oluşturduğu Bilim Kurulu’nun önerilerinin dikkate alınmadığını söyledi.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 24 Nisan 1915 olaylarına ilişkin bir açıklama yaptı.
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, iktidarın “CHP’li belediyeler kazanırsa yardımlar kesilecek” söyleminin doğru olmadığı ortaya çıkınca yardım kampanyalarını engellediğini söyledi.
İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin HDP'yi PKK'nın uzantısı olarak gördüğünü ifade etti
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ulusa seslendi. Erdoğan konuşmasının sonunda çocuklarla birlikte İstiklal Marşı'nı okudu.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, TBMM'nin 100'üncü kuruluş yıl dönümünde özel oturumla toplandı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Meclis'teki özel oturumda konuştu.
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanlığı'na partinin online gerçekleştirilen olağanüstü MYK toplantısında oybirliğiyle Hukukçu Hüseyin Baş seçildi
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan 23 Nisan dolayısıyla yaptığı açıklamada, "100 yıl önce bugün temsil gücü yüksek, her görüşü önemli kılan bir meclis kuruldu" dedi.
CHP Bilim Platformu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara hediye edilmesinin 100. Yıl dönümü dolayısıyla, Türkiye’de çocukların sorunlarıyla ilgili bir rapor hazırladı.
CHP İstanbul Milletvekili ve PM üyesi Mehmet Akif Hamzaçebi TBMM'nin açılışının 100. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj paylaştı.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj paylaştı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki CHP milletvekilleri ile TBMM'nin açılışının 100. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün huzuruna çıktı.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ramazan ayının gelmesi dolayısıyla yayımladığı mesajında, bu kutsal ay da tüm dünyaya ve ülkemize sağlık ve barış getirmesini diledi.
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Suriye konusunda bütün suçlamalar bana yapılıyor. Ben "Emevi Camii'nde Cuma namazı kılacağız" diye bir şey demedim. Bunu Cumhurbaşkanı Erdoğan söyledi. Pelikan çetesinin algı operasyonu" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP MYK toplantısında Ramazan Bayramı sonrasında normalleşmenin nasıl olacağını anlattı. Buna göre bir yandan koronavirüsle mücadele sürerken kademe kademe rahatlama il il ve meslek gruplarına göre planlanacak.
CHP Ankara Milletvekili Haluk Koç TBMM'nin kuruluşunun 100. yılı ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj paylaştı.