Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 23 Nisan programında ilk olarak Anıtkabir'de resmi törenlere katılacak, TBMM'nin 100. Kuruluş yılı nedeniyle 1. Meclisteki anmaya ve TBMM'deki özel oturuma katılacak.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, Meclis'in 100'üncü kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yarın özel oturumla toplanacak.
CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla açıklama yaptı.
TBMM’nin 100. kuruluş yıl dönümü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir açıklama yapan Antalya Milletvekili Aydın Özer, “İnanıyorum ki, 100 yıl önce olduğu gibi, hiçbir güç ulusal dayanışmayı yok edemeyecek” dedi.
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını yayınladığı bir mesajla kutladı.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Tarihin akışı değişiyor. Önemli olan tarihin ne yönde ve nasıl değişeceği ve bizim de hangi tarafta olacağımızdır. Biz halktan ve demokrasiden yana, halkla ve dünyanın tüm demokratlarıyla birlikte olacağız" dedi.
İçişleri Bakanlığı, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyelerinin bağış hesaplarına el koyup CHP’li başkanlar hakkında soruşturma açarken, Melih Gökçek’in AKP Ankara İl Başkanlığı’nın başlattığı yardım kampanyasına destek istediği görüntüler ortaya çıktı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “BiDeBunuİzle” isimli Youtube kanalının canlı yayınında, gazeteciler Yavuz Oğhan, Tayfun Atay ve Akif Beki’nin sorularını yanıtladı.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye olarak, dünyanın tamamı gibi, koronavirüs salgını ile yoğun bir mücadele içindeyiz" dedi.
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, COVİD-19 salgını ile mücadelenin bir partinin ya da tek başına devletin mücadelesi olmadığını, 83 milyonun birlikte verdiği bir mücadele olduğunu vurguladı.
CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Vatandaşının ekmek talebi varsa belediye yönetimi 'bunu karşılayamam' diyemez. Bu suçsa bunu üstleniyoruz" dedi.
AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, "Bazı CHP'li belediyeleri anlayamadığımızı ve yaptıklarının mücadelemizi zayıflattığını ifade etmek isterim" dedi.
CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, 65 yaş üstü vatandaşlar için yapılan kolonya ve maske dağıtımında aksaklıkları Meclis’e taşıdı.
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, “infaz düzenlemesinden sonra mahkumların cezaevlerinden tahliye sürecinde salgına karşı önlem alınıp alınmaması ile Korona virüs nedeniyle cezaevlerindeki ölümleri” Meclis gündemine taşıdı.
Burdur'ın Yeşilova ilçesi Belediye Başkanı Mümtaz Şenel ile eşi Fatma Şenel evlerinde silahlı saldırıya uğramıştı. Hastanede tedavi gören çifti CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu telefon ile arayarak geçmiş olsun mesajı verdi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün “BiDeBunuİzle” isimli Youtube kanalının canlı yayınında, Gazeteciler Yavuz Oğhan, Tayfun Atay ve Akif Beki’nin sorularını yanıtlayacak
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Sayın Erdoğan en yakın zamanda gene aldatıldık diyebilir, Allah beni affetsin, milletim beni affetsin diyebilir" ifadelerini kullandı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın "Salgınla mücadele, merkezi planlamayı ve güçlü bir koordinasyonu gerektiriyor" sözlerine tepki gösterdi.
Gelecek Partisi Yerel Yönetimler ve Şehircilik Genel Başkan Yardımcısı Doğan Demir; Salda Gölü ile ilgili tüm koruma kararlarına rağmen bu eşsiz doğa harikasına nasıl dokunulduğunu anlamak mümkün değildir.
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısına, Huber Köşkü’nden başkanlık etti ve Millete Sesleniş konuşması yaptı.
CHP İstanbul Milletvekili Av. Turan Aydoğan Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Koronavirüs salgını nedeniyle başlatılan “Biz bize yeteriz Türkiyem” kampanyasına hangi öğretmenlerin bağış yaptığına dair liste istediği mesajı Meclis gündemine taşıdı.