Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü.
CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, Sultanbeyli'deki tapu sorununa ilişkin Meclis Genel Kurulu'nda söz aldı.
Eski başbakan yardımcısı Ali Babacan’ın partisinin kuruluş tarihi belli oldu. Babacan partisinin tabelasını 9 ya da 10 Mart’ta asmayı planlıyor. Ali Babacan’ın partisi TBMM’ye 11’inci parti olarak girecek.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden gözden geçirilmesi için çalışma yapılacağına ilişkin açıklaması, AKP içinde bu konuda erkek ve kadın vekiller arasında yaşanan derin görüş ayrılığını ortaya çıkardı.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Dış Politika Danışma Kurulu Şubat ayı toplantısına başkanlık etti.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Suriye'nin İdlip şehrinde yaşanan hava saldırısnda şehit olan ve yaralanan askerlerimiz için başsağlığı ve geçmiş olsun mesajı yayımladı.
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın açıklamaları ve uygulamalarıyla hukuk devletini ve yargı sistemini çökerttiğini belirtti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Millet Kütüphanesi açılış töreninde konuştu.
CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, katıldığı Gezi Davası sonrası İş insanı Osman Kavala’nın beraat ettiği gezi davası sonrası 15 Temmuz Darbesi şüphelisi iddiası ile tekrar tutuklanması üzerine değerlendirmelerde bulundu.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya ile İdlib görüşmelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu "Rus heyet ile yapılan görüşmelerde henüz daha istediğimiz noktada değiliz, belki liderler görüşebilir" dedi.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın patisinin grup toplantısındaki açıklamalarına yanıt vererek, "Darbe gerçekleşseydi kimlerin hangi göreve atanacağının belgeleri Erdoğan'da." dedi.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Sayın Erdoğan grup toplantısını bizlerle aynı gün yapmıyor, bugüne getirmiş. Demiş ki, 'İYİ Parti 2023'e kalmaz.' Valla rahmetli anacığım derdi ki, 'Kul kurar, kader gülermiş'" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İran'ın Ankara Büyükelçisi Mohammad Farazmand ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi.
AKP grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'ın "Erdoğan ile İdlib konusunda birlikte çalışıyoruz" açıklamasıyla ilgili, "Her an her türlü dayanışmamız olabilir" dedi.
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın bugün AKP grup toplantısında FETÖ ile ilgili açıklamalarına bir basın toplantısıyla yanıt verdi.
İdlib konusunda Rusya ile görüşmelerin devam ettiğini vurgulayan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Herhangi bir şekilde gözlem noktalarımızın çekilmesi söz konusu değil” dedi.
MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Bahçeli hakkındaki açıklamaları nedeniyle Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’e, “Çin’den Türkiye’ye yayılan ve aşısı bir türlü bulunamayan mikrop” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan AKP grup toplantısında konuşuyor.
Ankara 28. Asliye Hukuk Mahkememesi, “zorba” ve “kibir abidesi” dediği Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı “meşru olmayan bir seçimle Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturmakla”, “sivil darbe yapmakla”, “diktatör olmakla” suçlayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu 15 bin TL manevi tazminat ödemeye mahkum etti.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, parti kurmaylarına sigara uyarısı yaparak, "Genel Merkez’de asla sigara içilmeyecek. Odaları gezeceğim ve kontrol edeceğim" dedi.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Darbe söylemleri bu ülkenin dikkatini ve enerjisini dağıtmayı, hedeflerinden uzaklaştırmayı amaçlamaktadır. Her an teyakkuz halindeyiz ama darbe heveslilerine prim vermeyiz" dedi.