İçişleri Bakanlığı; Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediye başkanlarını 4 ay 19 gün sonra görevden alarak, yerlerine o illerin valilerini kayyım olarak atadı. Kayyımlarla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Temiz oylar teröre istismar ettirilemez" dedi.
Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediye başkanlarının görevden alınarak yerlerine valilerin kayyum olarak atanmasına DSP ve BBP'den destek geldi.
AKP Başkanvekili Mehmet Muş, üç büyükşehir belediye başkanının İçişleri Bakanlığı'nca göreden alınmasıyla ilgili, "Hem hukuka hem de kamu vicdanına uygun bir işlem olmuştur" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak MYK toplantısının ardından açıklama yaptı. Öztrak, HDP'li 3 büyükşehir belediyesine kayyum atanmasına tepki gösterdi.
Eski başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP'li Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerine kayyum atanmasına ilişkin açıklama yaptı.
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, HDP'li 3 büyükşehir belediyesine kayyum atanması sonrası açıklama yaptı.
Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerine kayyum atanması üzerine "Gençliğin yüreğine su serpmiştir" açıklamasında bulundu.
İçişleri Bakanlığı'nca Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilliği'ne görevlendirilen Vali Mustafa Yaman, "Recep Tayyip Erdoğan'ın teveccühü, İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla" yeniden görevlendirildiğini söyledi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediye başkanlarının görevden alınması için "büyük, yerinde ve önemli bir operasyon" dedi.
İçişleri Bakanlığı’nın hazırladığı kitapta, FETÖ’nün 2000’li yıllarda hızla güç kazandığı belirtilerek yaptığı eylemler sıralanırken, buna AKP’nin katkısı göz ardı edildi
CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan AYGUN, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın açıkladığı yüzde 40 yağ oranlı yağlık ayçiçeğine 2019-2020 üretim sezonu için verilen ton başına 2 bin 500 TL ücrete tepki gösterdi.
İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı Aytun Çıray kendisine “bölücü” diyen Endonezya Büyükelçisi Mahmut Erol Kılıç’a sert cevap verdi.
CHP Gençlik Kolları'ndan Van, Diyarbakır ve Mardin Büyükşehir Belediyelerine kayyum atanmasına tepki geldi.
Van Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum atanan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, belediyeye girer girmez ilk yaptığı iş AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafını asmak oldu.
31 Mart yerel seçimlerinin üzerinden 4,5 ay geçmişken Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerine kayyım atanmasına ilişkin HDP yazılı açıklamada bulundu.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Başkanı Ahmet Türk ve Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bedia Özgökçe Ertan görevden alındı.
Partisinin il başkanları ile bir araya gelen Kılıçdaroğlu, parti olarak öne çıkmak yerine sivil toplum kuruluşlarının varlık göstermelerinin sağlanması talimatı verdi.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli İzmir Karabağlar'da çıkan yangını helikopterle inceledikten sonra açıklamalarda bulundu. Pakdemirli yangınlar hakkında, "Ağaca sahip çıkmada vatandaşlarımız dünyada birinci sıra diyemem" ifadelerini kullandı.
AKP İzmir İl Teşkilatı'nda, 31 Mart yerel seçimlerinde yaşanan hezimet sonrası parti içi tartışmalar devam ediyor.
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP İl Başkanları toplantısında Doğu Akdeniz'deki gelişmelere ilişkin açıklamasına yanıt verdi.
Vekillerin “Meclis’in etkisizleştirildiği” yakınmaları üzerine TBMM’de, kapatılan Başbakanlık Kanunlar Kararlar Genel Müdürlüğü gibi yapı kurulması planlanıyor.