loading
close
SON DAKİKALAR

Sokak röportajı nedeniyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu, gece yarısı serbest bırakıldı

Sokak röportajı nedeniyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu, gece yarısı serbest bırakıldı
Tarih: 30.08.2024 - 20:10
Kategori: Kadın

Tahliye sürecinin avukatlara önceden bildirilmeden ve UYAP'a işlenmeden gerçekleştirildiği bildirildi.

Sokak röportajında yaptığı açıklamalar nedeniyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu, dün gece saat 21.00 civarında kimseye haber verilmeden serbest bırakıldı.

Dilruba Kayserilioğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada;

"Bu zorlu süreçte yanımda olan herkese ayrı ayrı teşekkür ederim, birkaç gün dinlenmek istiyorum, daha sonra mesajlarınıza elimden geldiğince yanıt vereceğim.

Ne mutlu Türküm diyene."

"Issız bir bölgede yürümek zorunda kaldı"

Dilruba'nın annesi, kızının serbest bırakılma anını ve sonrasındaki zorlukları anlattı. İzmir Şakran Cezaevi'nin ulaşımı güç bir bölgede olduğunu belirten anne, Dilruba'nın cezaevinden çıktıktan sonra ıssız bir yolda yürümek zorunda kaldığını, ardından bir otobüs durağında beklediğini ve yoldan geçen bir vatandaştan telefon ödünç alarak kendisini aradığını aktardı.

Annesi, yaşananlar karşısında büyük bir şok yaşadığını, Dilruba'nın ise olayların etkisini atlatmaya çalıştığını ifade etti.

"Suç duyurusunda bulunacağız"

Dilruba'nın elinde siyah bir poşetle tahliye edildiğini kaydeden anne Aysel Kayserilioğlu, ANKA'ya verdiği röportajda şunları söyledi:

''Dün akşam saatlerinde tahliye edilmiş kızım. Ama ne benim ne de avukatının bundan haberi yok. Avukatı ya da ailesi aranır. Elinde siyah bir poşetle bir anda tahliye etmişler. O saatte bir genç, annesine ya da avukatına haber verilmeden tahliye ediliyor. Kızımın elinde hiçbir şey yok. Kızım bir telefon bulmuş. Öyle aradı beni, o şekilde haber verdi. 'Annecim sakın ağlama. Beni tahliye ettiler' dedi. Arkadaşları vardı. Onları aradım o şekilde gidip aldılar. Bir genç kız. Ya başına bir iş gelse orada. Tenha bir yer. Orası suçluların olduğu bir yer. Avukatlarıyla görüştük. Bu konuda da bir suç duyurumuz olacak.''

Ne olmuştu?

Dilruba Kayserilioğlu, İzmir'de yapılan bir sokak röportajında cumhurbaşkanına hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanmıştı...

"Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama" ile "cumhurbaşkanına hakaret" suçlamalarıyla yargılanan Kayserilioğlu'nun tutukluluğuna itiraz edilmişti.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com-Ajanslar

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları