Şubat ayı sanayi üretimi yüzde 5.1 azaldı
![Şubat ayı sanayi üretimi yüzde 5.1 azaldı Şubat ayı sanayi üretimi yüzde 5.1 azaldı](https://www.istanbulgercegi.com/uploaded/bilgilendirme/2019/buyuk/subat-ayi-sanayi-uretimi-yuzde-5.1-azaldi-1555399092.jpg)
Sanayi üretim endeksi Şubat ayında, aylık bazda yüzde 1.3 artarken yıllık bazda yüzde 5.1 azaldı.
TÜİK’in açıkladığı verilere göre, takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi şubatta yıllık yüzde 5,1 azaldı.
Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2019 yılı Şubat ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre %4,7 ve imalat sanayi sektörü endeksi %5,5 azalırken elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %0,4 arttı.
Sanayinin alt sektörleri (2015=100 referans yıllı) incelendiğinde, 2019 yılı Şubat ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre %0,3, imalat sanayi sektörü endeksi %1,4 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %0,8 arttı.
ÜYE YORUMLARI
Yorum YapFacebook Yorumları