Rotahaber Genel Yayın Yönetmeni Ünal Tanık, "2009 yılında yine Adana ile ilgili yaptığımız bir haberle ilgili ifade verdim" dedi...
Ünal Tanık, adliyedeki işlemlerinin ardından bir otelde gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Sabah saatlerinde, polis ekiplerinin kaldığı otele gelerek kendisini polis merkezine götürdüğünü anlatan Tanık, oradaki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildiğini söyledi.
İşinin habercilik olduğunu belirten Tanık, "2009 yılında yine Adana ile ilgili yaptığımız bir haberle ilgili işlemdi'' diye konuştu.
Dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ve dönemin basın savcısının oğlunun ilişkilerini anlatan bir haber yaptıklarını hatırlatan Tanık, şunları kaydetti:
"Haberle ilgili fotoğraflardan dolayı hakkımızda mahkemeye başvurulmuştu. 'Kamuoyu nezdinde küçük düşürmek ve kişisel hukukunu ihlal etmek' ile ilgili bir davaydı. Mahkemeye çıktığımda aynı konuyla ilgili Adana'da dava edilmiş ve beraat etmiş bir arkadaşın beraat kararını da sunmuştum. Avukat arkadaşım 'iyi niyet göstergesi olarak bu haberi yayından kaldıralım' demişti. O zaman mahkeme kararı olmaksızın yayından kaldırmıştık. Fakat daha sonra bir mahkeme kararı çıkarılıyor, bu içeriğin yayından kaldırılması ile ilgili ve tekzip isteniyor. Ama buna ilişkin mahkeme kararı bize ulaşmadı. Karar bize ulaşmadan bunları yapmıştık. Fakat bunlar gerekçe gösterilerek gözaltına alındım ve ifadem alınarak 6-7 saat sonra serbest bırakıldım."
TGC Yönetim Kurulu Ünal Tanık’ın gözaltına alınmasını protesto etti.
“Yargı kişisel kızgınlıklıklara alet edilemez”
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Rotahaber Genel Yayın Yönetmeni Ünal Tanık’ın görevle gittiği Adana’da gözaltına alınmasının “Yargının kişisel kızgınlıklara alet edildiği” izlenimi yaratması nedeniyle “kabul edilemez” olduğunu açıkladı.
Açıklamada,“Rotahaber Genel Yayın Yönetmeni ve üyemiz Ünal Tanık’ın görevle gittiği Adana’da kaldığı otelde sabah saat 05.00’de göz altına alınmasını protesto ediyoruz.
Tanık’ın yöneticisi olduğu Rotahaber İnternet Sitesi’nde yaklaşık 3 yıl önce yayınlanan ve Adana Basın Savcısı Duran Yılmaz’ın oğlu ile ilgili haber nedeniyle ifade vermeye çağrıldığı, gitmediği için de Savcı’nın başvurusu üzerine yakalama kararı çıkarıldığı öğrenilmiştir.
Kanlı katillerin bile talimatla bulunduğu şehirde ifadeleri alınırken, bir gazeteci için ön görülen yakalama kararı çıkarma yaklaşımı ancak kişisel kızgınlıkla ilişkilendirilecek bir uygulamadır.
Uygulama, internet gazeteciliğinin yasal tanımının belirlenmesindeki savsaklamanın sakıncalarını da bir kez daha ortaya koymuştur.
Uygulamayı protesto ediyor Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nu olayı incelemeye ve sonuçlandırmaya çağırıyoruz.” denildi.