CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda, kadro bekleyen taşeronlar ile sürekli grev ertelemesine maruz kalan işçilerin sorunlarını gündeme getirdi.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda, kadro bekleyen taşeronlar ile sürekli grev ertelemesine maruz kalan işçilerin sorunlarını gündeme getirdi. Gürer, Milli Eğitim Bakanlığı’nda çalışan Suriyelilerin aynı işi yapan Türk işçilerden daha fazla ücret aldığı iddialarını da dikkat çekti.
TAŞERONLARIN KADRO BEKLENTİSİ
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, taşeron işçilerin uzun zamandır kadro beklediğine vurgu yaparak, “Kamuda çalışan 750 bin taşeron işçinin kadro beklentisi devam etmektedir, Şeker fabrikaların ile Karayollarında işçilerin de kadro sorunları bulunmaktadır” dedi.
SURİYELİLİLER TÜRK İŞÇİLERDEN DAHA FAZLA ÜCRET Mİ ALIYOR?
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, genel kurulda yaptığı konuşmada ilginç bir iddiaya dikkat çekti. Milli Eğitim Bakanlığı’nın, Türkiye’de geçici sığınmacı olarak bulunan Suriyeli öğrenciler için Suriyeli işçi almakta olduğuna işaret eden Ömer Fethi Gürer, aynı yerde çalışan Türk işçiler ile Suriyeli işçiler arasında ücret farkı bulunduğu yönünde şikâyet aldıklarını belirterek, “Türk işçiler otuz, kırk sınıfa bakıyor ve taşeron olarak yılda 8-9 ay çalışıyor ve mağduriyet yaşıyorlar. Ancak Suriyeli işçiler tek bir sınıfa baktıkları halde Türk işçilerden daha yüksek ücretle işe alınıyorlar. Bu yönde şikâyetler var” dedi.
İŞÇİLERİN GREV HAKKI FİİLEN SONA MI ERİYOR?
CHP Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, konuşmasında, Olağanüstü Hal (OHAL) Kapsamında işyerlerinde sürekli grev ertelenmesi konusuna da dikkat çekti. Daha önce grev kararı alanın 4 ayrı iş kolunda OHAL Kapsamında grevlerin ertelendiğini anımsatan Ömer Fethi Gürer, beşinci grev erteleme kararının PETLOL-İŞ’in Mefar işyerinden geldiğini belirtti. Grev erteleme konusunun artık ciddi boyutlara ulaştığını vurgulayan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “İşçilerin bir grev hakkı vardır. 15 milyon işçinin içinde 600 bini grev hakkını kullanabiliyor. Bunu da hükümet sürekli erteliyor. Grev hakkının da fiilen ortadan kalktığı noktasına gelmiş bulunmaktayız. Emekçilerin hakları gasp edilmemeli” şeklinde konuştu.
Vişne Haber Ajansı