loading
close
SON DAKİKALAR

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Hacı Bektaş Veli’nin vefatının 753. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Hacı Bektaş Veli’nin vefatının 753. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı
Tarih: 16.08.2024 - 16:29
Kategori: Gündem

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Hacı Bektaş Veli’nin vefatının 753. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yayımladığı anma mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Ebediyete irtihalinin 753. yıl dönümünde, Anadolu erenlerinin piri, gönüller hünkârı Hacı Bektaş-ı Veli'yi hâlen ilk günkü sevgiyle ve ihtiramla yâd ediyoruz.

Hacı Bektaş-ı Veli, coğrafyamızın manevi mimarlarından biri olarak, sevgi, muhabbet ve barış anlayışıyla, yüzyıllar boyunca toplumumuzun bir arada yaşama kültürünün ilham kaynaklarındandır. 

O’nun, "Eline, beline, diline sahip ol!" öğüdü, ahlakın ve toplumsal huzurun temel ilkelerinden biri olarak kabul edilmelidir. 

Bu topraklar, Ahi Evran’dan Hacı Bayram Veli’ye, Yunus Emre’den Hoca Ahmet Yesevi’ye kadar Hacı Bektaş-ı Veli gibi nice büyüklerin öğretileriyle yoğrulmuştur. 

Onların mirası; barışı, kardeşliği ve birliğimizi daim kılmamız için bize rehberlik etmektedir. Bu miras, medeniyetimizin temel taşlarını oluştururken, dünyanın ve özellikle bölgemizin bu değerlere ihtiyacını bugünlerde daha yakından fark ediyoruz.

Anadolu'yu Hz. Peygamber (a.s.) ve Ehli Beyt sevgisiyle inşa eden Hacı Bektaş Veli’nin ilim irfanının ışığı, her daim yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir. Bu duygularla, Hacı Bektaş-ı Veli’yi rahmetle ve saygıyla anıyorum.”

 

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları