loading
close
SON DAKİKALAR

TBMM'de 8 Haziran'da neler oldu? neler önerildi? neler kabul edildi? neler reddedildi? Hangi kanun teklifleri görüşülüyor?

TBMM'de 8 Haziran'da neler oldu? neler önerildi? neler kabul edildi? neler reddedildi? Hangi kanun teklifleri görüşülüyor?
Tarih: 08.06.2022 - 16:41
Kategori: Gündem

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında toplandı. Genel Kurulda, gündem dışı konuşmalar ve grup başkanvekillerinin konuşmalarının ardından, siyasi parti gruplarının gündeme ilişkin önerileri ele alındı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç "Millet Bahçesi, İstanbul Havalimanı ve İstanbul'un fethinin 569. yıl dönümü", MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir "Kıbrıs'ta egemen eşitlik temelli iki devletli çözüm ve Orta Doğu'daki gelişmeler" ve CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker "Erzincan'ın sorunları" ile ilgili gündem dışı konuştu. Daha sonra grup başkanvekilleri, yerlerinden söz alarak değerlendirmelerde bulundu.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, tarıma daha fazla destek verilmesini, asgari ücret ve bayram ikramiyelerinin artırılmasını istedi.

MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, Ukrayna-Rusya Savaşı'nın perde arkasında Batılı birçok ülkenin ve ABD'nin Ukrayna'yı teşvik eden politikalarının yattığını söyledi ve bu ülkeleri eleştirdi. Bülbül, NATO üyesi Yunanistan'ın ülkesini sadece ABD'nin askeri hava üssü haline getirmekle kalmadığını, uluslararası terör örgütlerinin üssü ve karargah bölgesi haline getirdiğini ifade etti. Bülbül, Yunanistan'ın, Türk devletinin, dostluk ve komşuluk ilişkilerini önceleyerek yürüttüğü diplomasiyi ve her şeye rağmen gösterdiği sabırlı tutumu iyi idrak etmesi gerektiğini belirtti.

HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, ekonomiye ilişkin eleştiriler yöneltti.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, sağlık çalışanlarıyla ilgili komisyona görüşülen teklifin, 1 Aralık 2021'de kısmen kabul edilen ve geri çekilen düzenlemenin çok gerisinde olduğunu savundu. Altay, "Bu kabul edilemez, bunu doğru bulmuyoruz, umarız komisyonda gerekli düzenlemeler yapılır. Türkiye'de doktorlarımızı tutamıyoruz, hekimler göçü başladı." dedi.

Kira artışlarının yüzde 25 ile sınırlandırılmasına ilişkin düzenleme yapılacağını anımsatan Altay, "Kira artışlarında düzenleme yapmak sorunu çözmez. Bu kayıt dışı ilişkileri artırır. Yapılması gereken; temel gıda, benzin, doğal gaz, elektrik fiyatlarını sabitlemektir." ifadesini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Ankara'da dün yaşanan selde vatandaşların büyük mağduriyet yaşadığını dile getirerek "Belediyecilik güven işidir. Hadi mazgalları temizleyemediniz, gerekli tedbirleri alamadınız, hiç olmazsa yağmur bitince çıkıp vatandaşa 'Geçmiş olsun.' deyin de Ankara'nın belediye başkanı var mı yok mu bilelim." değerlendirmesinde bulundu.

AP'nin Türkiye Raporu'nun, tek taraflı, objektif olmaktan uzak bir rapor olduğuna işaret eden Turan, "AB üyeliği bizim stratejik hedefimiz ama ülkemize yönelik haksız tutumlara, ithamlara sessiz kalamayız. AP Türkiye Raporu'ndaki ön yargılı ve gerçek dışı değerlendirmeleri en güçlü şekilde reddediyoruz." diye konuştu.

Genel Kurulda, gündem dışı konuşmalar ve grup başkanvekillerinin konuşmalarının ardından, siyasi parti gruplarının gündeme ilişkin önerileri ele alındı.

İYİ Parti'nin "gül üretimi ve üreticileri", HDP'nin "TÜİK'in Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması" ve CHP'nin "BTK'nin internet servis sağlayıcılarından talep ettiği abone bilgileri" ile ilgili verdiği araştırma önergelerinin ön görüşmelerinin bugün yapılmasına dair önerileri kabul edilmedi.

AK Parti Grubu'nun çalışma takvimine ilişkin önerisi kabul edildi. Kabul edilen öneriyle Çevre Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi gündemin ön sırasına alındı.

Genel Kurulda daha sonra Avukatlık Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine geçildi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları