TBMM’de yeni göreve başlayan 101 polis memurlarına sertifika töreni düzenlendi
TBMM Koruma Daire Başkanlığı’na ataması yapılan polis memurlarına yönelik düzenlenen “Terörizme Karşı Önemli Tesisleri Koruma Kursu” sonrasında Sertifika Töreni düzenlendi.
TBMM İdare Amiri Sermet Atay, törendeki konuşmasına kendisinin de eski bir Polis Okulu çalışanı olduğunu söyleyerek başladı. Binin üzerinde polis memurunun diplomasını almasına katkısı olan bir Ceza Muhakemeleri Kanunu hocası olduğunu belirten Atay, hukuka uygun, insan haklarına saygılı görev anlayışına vurgu yaptı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk görevlerinden bir tanesinin TBMM Başkanını seçmek ve divanı oluşturmak olduğunu hatırlatan Atay, “Seçilmiş TBMM Başkanı, seçilmiş divanla TBMM’yi yönetir. Buradaki yürütmenin başı TBMM Başkanıdır. Onun verdiği talimatlar, kanun ve tüzüklerin bize verdiği emirleri biz uygularız, biz uygulayıcıyız. Sizler Polis Okulunda çeşitli eğitimler alarak buraya geldiniz, burada uyum eğitimlerini aldınız, şimdi göreve başlayacaksınız.” dedi.
Polis memurluğunun sadece karakolda, emniyette bulunup suçluyu yakalamak değil, önleyici görevlerinin de olduğuna dikkat çeken Atay, “sizin TBMM’de koruyucu göreviniz var, yani bir suçluyu yakalamak, suçluyu adliyeye çıkarmak göreviniz yok. Siz suç ve suçlu varsa yakalarsınız, TBMM dışındaki görevli gelir, götürür onun işlemini yapar” dedi.
TBMM İdare Amiri Atay sözlerinin devamında şunları kaydetti:
“Siz, Koruma Daire Başkanlığı’nın verdiği talimatlar doğrultusunda, 7 bin çalışanı olan, günde yaklaşık 18 bin kişinin ziyaret ettiği, 12 bin aracın girebildiği büyük bir kampüsü koruyacaksınız. Uyanık olmak zorundasınız”
TBMM’nin Gazi unvanını ilk olarak Kurtuluş Savaşı’ndan savaşı yönettiği için, FETÖ saldırısında da ilk saldırının yapıldığı yer olarak aldığını hatırlatan Atay, polis memurlarının bu Gazi Meclis’te kutsal bir göreve atandığını söyledi.
TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun ise törende yaptığı konuşmada TBMM Teşkilatına yeni katılan polis memurlarının işin teknik ve eğitim boyutunun ötesinde güvenlik konusunda, koruma konusunda azami dikkati göstereceklerine emin olduğunu söyledi. Talip Uzun, “TBMM İdari Teşkilatında çalışmak, burada polis memuru olarak, güvenlik görevlisi olarak çalışmanın bize zorunlu koştuğu asgari şey nezakettir. Hepsinin öncesinde bunu birinci öncelik olarak ifade etmek istiyorum. Bu mekânda her birimiz, bu mekâna gelip gidenlerin hukuku, hakkı, Anadolu’dan gelmiş olmaları ve asgari bekledikleri şeyi karşılayabilecek her birimizin diline sirayet etmiş, karakterine sirayet etmiş, şahsiyetine sirayet etmiş asgari bir nezaket bizim olmazsa olmazımızdır.” dedi.
Nezaketin, bütün eğitimlerin en temelinde bir paydaş olduğunu vurgulayan Uzun, dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan birinin de tarafsızlık olduğunu ifade etti.
TBMM Genel Sekreteri Uzun, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Burası Türkiye Büyük Millet Meclisi. Hem ziyaretçilerimize hem burada çalışan ve görev yapan seçilmiş vekillerimizin her birisi farklı yerlerden, farklı siyasi fikirlerden, farklı dünyalardan. Bizler idari teşkilatımız olarak her birimiz polisiyle, burada bütün çalışanıyla o tarafsızlığı göstermek zorundayız. Kapıdan giren herkes bizim için baş tacıdır.”
TBMM’nin manevi şahsiyetinin yüksek önemine dikkat çeken TBMM Genel Sekreteri Uzun, “85 milyonun kendisini gördüğü aynası, gönlünü verdiği bir mekân burası. Dolayısıyla kutsal bir mekânda, kutsal bir mabette hizmet etme bilincinin her birimize sirayet etmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.
TBMM Koruma Daire Başkanı Ahmet Birtan Erol da Koruma Daire Başkanlığı’nın yeni katılan 101 polis memuru ile yeniden güçlendiğini ve çağın gereksinimlerine ayak uydurduğunu söyledi.
Törene, TBMM İdari Teşkilatının yanı sıra Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Dairesi Başkanı ve Koruma Eğitim Akademisi Müdürü de katıldı.
ÜYE YORUMLARI
Yorum YapFacebook Yorumları