loading
close
SON DAKİKALAR

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan: Filistin halkı, büyük bir paylaşım kavgasının ortasında büyük ölçüde sahipsiz bırakılmıştır

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan: Filistin halkı, büyük bir paylaşım kavgasının ortasında büyük ölçüde sahipsiz bırakılmıştır
Tarih: 04.10.2024 - 22:22
Kategori: Siyaset

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan X hesabından yaptığı paylaşımla İsrail’in Filistin’e dönük soykırımının aynı zamanda bir sınıf mücadelesi olduğuna vurgu yaptı.

İsrail ordusu Filistin, Lübnan, Suriye ve Yemen'de, 4 cephede birden saldırganlığına devam ediyor. İsrail saldırganlığının kamuoyunda din savaşı gibi gösterilmesine tepki gösteren Türkiye Komünist Partisi Genel Sekreteri Kemal Okuyan X hesabından yaptığı paylaşımda konuya pek çok boyutuyla değinerek ortada bir din savaşı değil paylaşım savaşı vardır vurgusu yaptı. Okuyan’ın paylaşımı şöyle:

“Filistin’de de zengin, sömürücüler var” diye itiraz edildi, İsrail’in Filistin’deki soykırımının aynı zamanda bir sınıf mücadelesi olduğunu söylememize. Filistin’de zenginler var, Munib el Masri bunların başında geliyor, aynı soyadını taşıyan başkaları da var ve daha başkaları. İsrail saldırganlığı durdurulup Filistin devleti kurulsaydı Filistin sermayesi de bugünkünden güçlü olurdu. O zaman başka şeyler konuşurduk muhakkak. Lakin bugün Filistin burjuvazisi ya Batı Şeriya’ya sıkışmış ya kendini Suudi sermayesinin içinde eritmiş ya da ABD ve İngiltere’de küpünü doldurma derdine düşmüştür. Bunların çok büyük bölümü Filistin sorununun asalaklarıdır. Ama sonuçta Filistin burjuvazisinin bugün dünya ölçeğinde bir hükmü yoktur. Yahudilere gelince… Hesaplaması güç olmakla birlikte, dünyadaki dolar milyarderlerinin yüzde ona yakını Yahudidir. ABD’de bu oran daha da yüksektir. Oysa Yahudiler dünya nüfusunun sadece binde ikisini oluşturmaktadır. 

Bu muazzam güç, dünyaya yayılmış, yalnızca lobi faaliyetleri ile değil, tek tek ülkelerdeki sermaye faaliyetlerinde de ağırlık oluşturmuştur. Bu yüzden Suudi Arabistan, Ürdün ve Mısır İsrail işbirlikçisidir. Bu yüzden Azerbaycan İsrail saldırganlığını petrolle beslemektedir. Bu yüzden AKP İsrail’den bir türlü kopamamaktadır. Bu yüzden çokuluslu tekeller İsrail fanatizmine ve psikolojik savaşına muazzam paralar aktarmaktadır. Bu yüzden Federal Almanya ne yapacağını şaşırmış, Filistin ile dayanışanları ülkeden içeri sokmamaya başlamıştır. Bu yüzden bugün Filistin halkı, büyük bir paylaşım kavgasının ortasında büyük ölçüde sahipsiz bırakılmıştır."

 

Kaynak : istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları