loading
close
SON DAKİKALAR

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan: Hükümeti eleştirmek ve protesto etmek dışında tutuklanmıyorsunuz!

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan: Hükümeti eleştirmek ve protesto etmek dışında tutuklanmıyorsunuz!
Tarih: 13.08.2024 - 23:18
Kategori: Siyaset

Kemal Okuyan; Hükümeti eleştirmek ve protesto etmek dışında tutuklanmıyorsunuz. Doktora saldıran adli kontrol şartıyla… Karısını döven adli kontrol şartıyla… Köpek öldüren adli kontrol şartıyla… Trafikte makas atıp ölümlü kazaya neden olan adli kontrol şartıyla… Katalog suçlar!...

Bir Youtube kanalının yaptığı sokak röportajında konuşan Dilbura Y., Instagram yasağını eleştirirken kullandığı ifadeler gerekçe gösterilerek tutuklandı.

Sabah saat 10.00'da, "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" iddiasıyla gözaltına alınan Dilruba Y, İzmir Adliyesi'ne sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan Dilbura Y. hakkında tutuklu yargılanma kararı verildi.
Dilbura Y., kararın ardından adliyeden cezaevine sevk edildi.

Yaşanan olaya tepki gösteren, Türkiye Komünist Partisi Genel Sekreteri Kemal Okuyan X hesabından duruma ilişkin bir paylaşım yaptı. Hükümeti eleştirmedikçe ne yaparsanız yapın tutuklanmıyorsunuz diyen Okuyan’ın paylaşımı şöyle:

“Hükümeti eleştirmek ve protesto etmek dışında tutuklanmıyorsunuz. Doktora saldıran adli kontrol şartıyla… Karısını döven adli kontrol şartıyla… Köpek öldüren adli kontrol şartıyla… Trafikte makas atıp ölümlü kazaya neden olan adli kontrol şartıyla… Katalog suçlar!”

Türkiye Komünist Partisi İzmir İl Örgütü de konuyla ilgili bir açıklama yaptı, konu AKP’nin yasakçı tutumlarından ibaret değildir denilen açıklama şöyle:

“İzmir’de verdiği sokak röportajında sosyal medya yasağı için iktidarı eleştiren yurttaşımızın apar topar gözaltına alınıp tutuklanması, AKP’nin yasakçı tutumundan ibaret bir mesele değildir. AKP iktidarı uyguladığı ekonomi programlarıyla, sebep olduğu hayat pahalılığı ve yoksullaşma dalgasıyla, yarattığı işsizlik ortamıyla, tüm kaynakları patronlara aktarmasıyla, holdingleşen tarikatlarıyla, yozlaşan kurumlarıyla halk düşmanı bir düzenin temsilcisidir. AKP yarın kuruluşunun yirmi dördüncü yıldönümünü kutlayacak, o dönem kendisini destekleyip şimdi muhalefet eden pek çok merkez AKP’nin fabrika ayarlarına dönmesini isteyecek ve sözde özgürlükçü çıkışı hatırlatılacak. Oysa kurulduğu günden buyana değişen hiçbir şey yok. AKP, eşitlik ve özgürlüğe birlikte düşman bir sermaye partisidir. Halkımızı halk düşmanlarına karşı yalnız bırakmayacağız.”

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları