loading
close
SON DAKİKALAR

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan'dan Polonez işçilerine dönük saldırıya tepki

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan'dan Polonez işçilerine dönük saldırıya tepki
Tarih: 29.07.2024 - 00:31
Kategori: Siyaset

Türkiye Komünist Partisi Genel Sekreteri Kemal Okuyan X hesabından Polonez işçilerine yapılan polis müdahalesine ilişkin bir paylaşım yaptı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Yüksek Teknoloji Teşvik Programı Tanıtım Toplantısı'nda patronlara seslenerek, "Yeter ki siz çalışın, üretin, istihdam sağlayın. Yeter ki siz Türkiye'nin üretim kapasitesine güç katın. Allah'ın izniyle bizi sizlerden hiçbir zaman kimse ayıramayacaktır" demişti. 

Erdoğan, "Sermaye düşmanlığı, yatırım karşıtlığı yapanlara da asla fırsat vermeyiz. Bugünkü toplantımız işte bu irademizin, işte bu samimiyetimizin, ileri teknolojiye atfettiğimiz önemin yeni bir sembolüdür" ifadelerini kullanmıştı. 

Sendikalaşmak istedikleri için işten atılan ve direnişe geçen Polonez işçilerine dün polis saldırdı. 

Konuya ilişkin Türkiye Komünist Partisi Genel Sekreteri Kemal Okuyan X hesabından paylaşım yaptı. 

Erdoğan’ın “sermaye ile aramıza kimse giremez” sözlerini hatırlatan Okuyan “Nasılsa işçiyle arasında polis var, yargı var!” dedi. Okuyan’ın paylaşımı şöyle:

“Polonez işçilerine polis müdahale etti, yaralılar var. 

“Sermaye ile aramıza kimse giremez” diyen bir hükümet. Nasılsa işçiyle arasında polis var, yargı var!

Sendikalaşmak isteyen işçinin üzerine polis salınca huzur ve güvenlik sağlanıyor öyle mi? Bu holding ve tarikat “demokrasisi”nden kurtulunca, huzur ve güvenliğin gerçek anlamı görülecek. İş güvencesi, eğitim güvencesi, sağlık güvencesi, beslenme ve konut güvencesi, sömürülmeme güvencesi, yaşama güvencesi..”

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları