TKP'ye 'terör örgütü' diyen CNN Türk’ten özür geldi: 'Her yalana hakkınız olduğunu mu sandınız?'

CNN Türk ekranlarında TKP’nin “terör örgütü” olarak duyurulmasının ardından Kemal Okuyan’ın açıklaması ile gazeteciler ve sosyal medya kullanıcılarından kanala gelen tepkiler üzerine CNN Türk özür diledi.
Sondakika, TKP'ye 'terör örgütü' diyen CNN Türk’ten özür geldi: 'Her yalana hakkınız olduğunu mu sandınız?'
Yüz binlerce kişinin sokağa çıkıp AKP zorbalığına karşı ses yükseltmesine kulak tıkayan CNN Türk, TKP'yi "terör örgütü" olarak nitelendirdi.
Kanalın İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, canlı yayın sırasında bir listeyle ekrana çıktı. Yansıtılan listede Türkiye Komünist Partisi "terör örgütü" olarak nitelendirildi. TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda "Tüpçü parasıyla her yalana hakkınız olduğunu mu sandınız?" diyerek tepki gösterdi.
*TKP'den tepki: 'Sizde haber yok ki müdürü olsun'*
Okuyan, "Uydurukçu zat için Haber Müdürü yazmışsınız. Bir kere onu düzeltin, sizde haber yok ki müdürü olsun. İşin hukuki boyutuyla arkadaşlarımız ilgileniyor. Ancak TKP’ye sakın bir daha terör örgütü demeyin. Tüpçü parasıyla her yalana hakkınız olduğunu mu sandınız?" şeklinde konuştu.
https://x.com/OkuyanKemal/status/1904819258988568871
Okuyan’ın paylaşımının ardından çok sayıda gazeteci ve sosyal medya kullanıcısı CNN Türk ekranlarındaki yaftalamaya tepki gösterdi.
CNN Türk’ten geri adım, Uludağ özür diledi
Kanala gelen tepkiler üzerine bir paylaşım daha yapan Kemal Okuyan “partimize dönük bir yanlışa müdahale ettik ama daha büyük yanlışlık bir toplumsal tepkiyi “terör” koduyla vermek ve her tür örgütlenmeye “terörist” sıfatı yakıştırmak. Bunu da kabul etmiyoruz.” diyerek gazetecilere ve TKP ile dayanışma mesajlarına teşekkür etti. Okuyan, CNN Türk ekranında sunum yapan Nihat Uludağ’ın TKP’den özür dilediğini de duyurdu.
TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
“Tepki her zaman işe yarar. @cnnturk ten Nihat Uludağ aradı ve özür diledi. Kendisinin ekrana yansıtılan görselden haberinin olmadığını, hatayı yapan cnn çalışanının da yanında ve üzgün olduğunu belirtti. Haberin o kısmını düzelteceklerini belirtti. Kuşkusuz özür dilenmesi çok önemli. Bizim parti olarak ve benim de kişisel olarak şahıslarla uğraşmak gibi bir alışkanlığımız yok. Ancak daha önce defalarca yapılan ve önemli bir bölümü “bilinçli” bir tavrın ürünü olan bu hataya gereken tepkiyi verme ihtiyacı hissettik. Kendilerine de söyledim, biz elbette öncelikle partimize dönük bir yanlışa müdahale ettik ama daha büyük yanlışlık bir toplumsal tepkiyi “terör” koduyla vermek ve her tür örgütlenmeye “terörist” sıfatı yakıştırmak. Bunu da kabul etmiyoruz. Her durumda iki gazeteciye arayıp özür diledikleri için teşekkürler. Asıl teşekkür ise çok hızlı bir biçimde tepkimize ortak olan tüm gazeteci dostlarımıza ve yurttaşlarımıza.”
‘TKP, Cumhuriyetçi, yurtsever, aydınlanmacı bir partidir ve Marksist-Leninist’tir. Gurur duyarız, “İdeolojiler öldü” diyenler düşünsün’
TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, gelişmelerin ardından bir açıklama daha yaptı. TKP’li 14 kişinin tutuklu ya da gözaltında olduğunu ifade eden Okuyan, “protestolar “olay” diye kodlanıyorsa. Biz bu “olay”ın parçasıyız.” dedi. Okuyan’ın açıklaması şöyle:
“Düzeltme yapıldı. Memleketin hali ortada, çok sayıda gözaltı, tutuklu var, bu konuyla uğraşmak istemiyorum ama yine de birkaç hatırlatma.
Partimizin üye ve yöneticilerinden 14 kişi ya gözaltında ya da tutuklu. Ayrıca eğer seçme ve seçilme hakkına yapılan saldırıya karşı protestolar “olay” diye kodlanıyorsa. Biz bu “olay”ın parçasıyız.
Son olarak, TKP, Cumhuriyetçi, yurtsever, aydınlanmacı bir partidir ve bir komünist parti olarak Marksist-Leninist’tir. Onlarca yıldır dünyanın dört bir yanında ezilenlere umut olan ve olmaya devam eden bu ideolojiyi benimsemekten gurur duyarız. “İdeolojiler öldü” diyenler düşünsün…”
https://x.com/OkuyanKemal/status/1904884958491005011
Gazetecilerden tepkiler: 'Yandaş medya her zamanki gibi tetikçiliğe devam ediyor'
Gazeteci Bahadır Özgür, "ABD'nin 6. Filo'suna secde ettikleri günden beri zehirli zihinlerine kazınmış psikolojik harp ürünü köhne bir propagandayı, hala bu çağda uyduruk grafiklere döküp karşısında bağırıp çığırıyorlar..." dedi.
https://x.com/bahadir_ozgr/status/1904852266739523728?s=46&t=GGXJdcCukDyGuxP_VcV52Q
Cumhuriyet yazarı Zülâl Kalkandelen, yandaş medyanın tetikçiliğe devam ettiğini vurguladı, "Asıl terörist sizsiniz" dedi.
https://x.com/veganzulal/status/1904856032603406696?t=UIyA-ZRkTg8W7nGK5uaKMQ&s=19
Gazeteci Şule Aydın, "Bu pespayeliğe vileda sapı yaraşırdı" ifadelerini kullandı. Gazeteciler Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu ile Kırmızı Kedi imtiyaz sahibi Haluk Hepkon da Okuyan’ın paylaşımını yeniden gönderdi.
https://x.com/aydinsule1/status/1904855648367423708
Gazeteci Timur Soykan, Kemal Okuyan'ın paylaşımını alıntılayarak "Kendileri dışında herkesi terörist ilan etmeye doymadılar. Ekranları yalan, iftira, kumpas bataklığı" dedi.
https://x.com/timursoykan/status/1904857318614761879?t=HeDXx5NgGy1PrTqAflCuIA&s=19
Gazeteci Şirin Payzın, Demirören'in borçlarını hatırlattı, "TKP'ye terör örgütü diyen kanal önce Ziraat Bankası borçlarını ödese.. Çiftçinin hakkı olan parayla televizyon kanalı işletiyorlar" diye yazdı.
https://x.com/siring/status/1904857916395405479?t=XAtMp8bDslXDiTFmpuhfIA&s=19
'Kamusal alanlarda bu kanalların açık olduğunu görenler de tepki versin'
Gazeteci Eda Köprü Yılmayan, "Kamusal alanlarda bu kanalların açık olduğunu görenler de tepki versin. Örneğin bu sabah Fenerbahçe’de bir kuaförde Cnntürk’ü kapattırdık ve neden kapanması gerektiğini de Bilal’e anlatır gibi anlattık" ifadelerini kullandı.
https://x.com/EdaKopru/status/1904822611697152124?t=S21jLshZwSrQKgc_x8wpsA&s=19
Tarihçi, yayıncı Ceren Sungur, "Bu cnn izlememek, engellemek dışında nasıl boykot edilir? Sahiplerinin dükkanı marketi restoranı filan varsa lütfen listeleyin bilelim" dedi.
https://x.com/cerentheacemi/status/1904858008602968281?t=yibnmUIx1D-W-j51Un5MAw&s=19
soL TV Genel Yayın Yönetmeni Gökhan Kazbek, "Habercilik palavra atmak değildir. TKP legal bir siyasi partidir ancak siz ne bir basın kuruluşu ne de habercisiniz. Bu ekran kimin hangi maskeyi taktığını gösteriyor" diyerek kanala tepki gösterdi.
https://x.com/GOKHANKAZBEK/status/1904842225894256664?t=AsROkldbyblYs4Jrp1G9wg&s=19
Gazeteci, yazar Orhan Gökdemir, "AKP propaganda aparatı. Haber yok, bilgi sıfır. Babandır terörist. Biz de babanın düzenini yıkmak isteyenleriz.." diye yazdı.
https://x.com/gokdemirorhan/status/1904828425228996716?t=9KkKVkPZvd0ADABPWet3aA&s=19
'İftiranızı geri çekin, yalan ve yanlışınızı düzeltin!'
İletişim Emekçileri Dayanışma Ağı'ndan yapılan açıklamada da CNN Türk'ün iktidarın propaganda aparatı haline geldiğinin altı çizildi, "Gerçeği çarpıtmaktan, halk düşmanlığına soyunmaktan vazgeçin. İftiranızı geri çekin, yalan ve yanlışınızı düzeltin!" denildi.
https://x.com/iletisimemekagi/status/1904848287577800914?t=l5XQ-a0OMlv8TZIRVj-HMA&s=19
Gazeteci Canan Kaya ise "sol partilerin terör örgütü ilan edildiğini" vurguladı.
https://x.com/ckayacanan/status/1904830709639807124?t=uwKHUyxnc8hlN7G9KURC3w&s=19
Gazeteci Ercan Küçük, "Kj'deki soruyla yanıt verelim. Sokak olayları seçimlere girme hakkı yetkisi olan TKP'ye terör örgütü iftirası atıp, gerçek terör örgütü PKK'yı görmezden gelen ve kendisini medya kuruluşu sanan CNN Türk gibi kolpacıların maskesini düşürmüştür. Rezilsiniz.." ifadelerini kullandı.
https://x.com/ercandenizkucuk/status/1904862523817353517?t=L8XB6acD47HdwRSfR1u8BQ&s=19
Birol Akbaba, "Seçimlere katılan yasal bir partiyi neye dayanarak 'terör örgütü' olmakla suçlayabiliyorsunuz?" diye sordu.
https://x.com/birolakbaba/status/1904847579042509119?t=8IK7OkUy-OHMxBXQcfDxRw&s=19
soL Genel Yayın Yönetmeni Yiğit Günay da, "Tutuklanan TKP'lilerin 'kanıt' fotoğraflarının Saraçhane Meydan değil Yenikapı'dan yürürken TKP kortejinde özellikle çekildiği hesaba katılırsa, bunlar öyle 'tashih' kabilinden değil, bir amaca yönelik. Eskiden Zaman uygulardı bu taktiği, şimdi tetikçi sayısı çoğaldı" diye yazdı.
https://x.com/yigittgunay/status/1904862922532077844
İktisatçı Sabri Öncü, "TKP terör örgütü değildir. Yuh yani" sözleriyle CNN Türk'e tepki gösterdi.
https://x.com/KeloglanBM/status/1904863166028194209?t=Xzzd2gEYtluOR6ey22Zw5A&s=19
Gazeteci, yazar İskender Özturanlı "Tam da böyle ama bu cahillik değil, kendi gayrimeşruluğunu sol siyasetlere yükleyip aradan sıyrılma sinsiliği, korkaklığı, alçaklığı. Bu bir alçaklık, haksız yere içeri alınmış ya da alınacak olan gençlere, bu ülkenin aydınlık insanları için ısmarlama suç icat etme" dedi.
https://x.com/Aleksis/status/1904837442147938681?t=BpH-d-gT20LewQ7VnIUh-w&s=19
“Serseri gazetecilik”le mücadele, toplumsal mücadeleden ayrı tutulamaz'
Gazeteci yazar Mustafa Kemal Erdemol, toplumda iktidara karşı yükselen tepkilere medyanın karalamalarının gecikmediğini belirttiği paylaşımlarında “CNN’de kelimenin tam anlamıyla “serseri gazetecilik”in ibretlik bir örneği sergilendi...” derken “Bu tür bir gazetecilikte “devlet refleksi”ni yansıtma çabası”nın esas olduğunu belirtti. Erdemol toplumsal dinamiklerin yansıtılması yerine TKP’nin ucuzlukla terör örgütü olarak nitelendirildiğini söyledi.
“Egemen devlet anlayışının algı operasyonlarının bir parçası olan “serseri gazetecilik”le mücadele, toplumsal mücadeleden ayrı tutulamaz...” ifadelerine yer veren Erdemol, CNN Türk’ü ve ilgili kişileri kınadığını duyurdu.
https://x.com/mkerdemol/status/1904894967341801714
Gazeteci Musa Özuğurlu, "habercilik ile soytarılık arasında fark olduğunu" hatırlattı. "TKP örgüt değil Türkiye’nin en köklü siyasal partilerinden biridir" diye yazdı.
https://x.com/musaozugurlu/status/1904866854537224268?t=W_3qNJna0cN75buKMyyr9Q&s=19
"Hep zehirli dil, hep düşmanlaştırma, hem kamplaştırma" diyen gazeteci Hilmi Hacaloğlu ise "Yazıklar olsun böyle gazeteciliğe" ifadeleriyle partilere "terör" yaftasında bulunulduğunu vurguladı.
https://x.com/hilmihacaloglu/status/1904867191800906148?t=_QUaqK2mVwuu1nkap1Olyw&s=19
Gazeteci Ali Isıyel, "boykot" etiketiyle, "Asıl terörist halkı terörize eden CNN Türk" dedi.
https://x.com/isiyela/status/1904847343465177424?t=keOvWk5FgYo_dCtG_n7a0g&s=19
Gazeteci Erkan Menteşe, "Ne böyle bir editörlük ne böyle bir haber müdürlüğü var" diyerek, benzer hedef göstermelere daha önce de başvurulduğunu kaydetti.
https://x.com/erkanmdigital/status/1904850475029004411?t=T6tAY1eGJty-U8z7qwWUnQ&s=19
Le Monde diplomatique Türkçe Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya, Uğur Mumcu'nun gazetecilik ilkelerini hatırlattı, "Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak, bu olsa gerek!" diye yazdı.
https://x.com/aykutkucukkaya/status/1904870015104356617?t=uFi2sGMqppwHXjggoAKZHA&s=19
Gazeteci Ersin Eroğlu, “Medyada iş tarafgirliğin ötesine çoktan geçti. Olay baya baya ciddiyetini de kaybetmeye ve komediye döndü. Eskiden şu rezilliği bırakın DigiWall’de KJ’de bile yapsaydınız bir daha iş bulmanız çok güçtü.” diyerek tepki gösterdi.
https://x.com/ersineroglu_/status/1904884624863396093?s=48
Kemal Okuyan’ın paylaşımını alıntılayan Masum Gök de “Eksik yazmışlar ben alanda Kanarya Sevenler, Sevmeyenleri Öpsünler (KSSÖ) terör örgütünü de görmüştüm. Alandaki en önemli terör örgütü bu örgüttü.” ifadeleriyle CNN Türk’ü tiye aldı.
https://x.com/masumgok/status/1904889199863435699?s=46
https://x.com/OkuyanKemal/status/1904819258988568871
ÜYE YORUMLARI
Yorum YapFacebook Yorumları