Tarih:
11.02.2012
Halkımız Siyaseten Sabit Fikirli mi?
Hayır. Halkımız hiç de sabit fikirli değil.
Halkımız Siyaseten Sabit Fikirli Mi?
Hayır. Halkımız hiç de sabit fikirli değil. 1989’da yerel yönetimlerde ANAP’ı deviren ve SHP’lileri başa getiren bu halktı. 1994’te onları başarısız görerek RP’lileri getiren de bu halktı. Bu örneği Özal, Demirel, Çiller, M. Yılmaz, N. Erbakan, B. Ecevit…..R.T.Erdoğan’ı başbakanlık sıralamaları için de verebiliriz. Yani halk sabit fikirli değil. Halkın yöneticilerin davranış biçimiyle ilgisi var. Halk siyasette kötü gördüklerini, becerili görmediklerini (sistemi görmediği veya gösterilmediği için)eliyor. Sürekli bir arayış içinde. Onun için halka hakaret etmek, cahillikle suçlamak, doğru değil. Bu elit bakış açısıdır.
Chp’de Kadro Mu Yok ?
Çok. Hem CHP’de hem CHP’nin de solunda yetkin kadro çok. Ancak yerelde ve genelde iktidar olunmadığı için bunlar atıl. Yerel ve genel iktidarda olmayanlara, il, ilçe, belde başkanlıkları, dernek başkanlıkları, sendika başkanlıkları… vb. kalıyor. Buralar maddi, manevi eziyet çekme yerleri, yıpranma, yorulma görevleri. Sonuçta kaybetmek için aday olunan yerler. Mükafat, taltif yerleri değil. Bunun sonu hep kaybetmenin sonuçları üzerinden konuşmalar olması. Doğal olarak karşılıklı vuruşmalar oluyor ve küslükler, dargınlıklar kavgalar ve birbirini çekememezlikler, sevgisizlikler oluşuyor.
O zaman da küçük ve az ama çıkar, rant temeli üzerinde domuz topu gibi olmuş olanlar; yönetimleri ele geçiriyor ve gerçek ADAM GİBİ KADROLARI istemiyorlar. Çünkü onlar gelirse kendilerinin gideceğini biliyorlar.
Ne Yapılmalı ?
Toplum önderleri yetiştirilmelidir. Düşünce akademilerinde yetişecek toplum önderleri; bilimsel düşünceyi bilmeli; uygulamalı, geleceğe ilişkin doğru projeler üreterek bunlar üzerinde konuşmalıdırlar.
Toplum önderleri, yerel yönetimlere hazırlanmalı, yerelde mutlaka iktidar hedeflenmelidir. Buradan da halk örgütlenmesi sağlanabilir.
Böylece; sabit fikirli olmayan halkın ciddi anlamda beğenisine sahip olunabilir.
Sonuç
Yazımızda ideolojik, tüzüksel noktalara, siyasi partiler yasasının antidemokratik yanlarına seçim barajlarına v.b girmeden; öncelikle temel bir sorunumuza değinip, çözümler getirelim istedik. Umarım yararlanılır.
ÜYE YORUMLARI
Yorum YapFacebook Yorumları