İlkokul öğretmenlerine göre uzaktan eğitimde yaşanan sorunlar
Turgut Ünlü: Uzaktan eğitim çocuklar için eşit koşullarda sürdürülemedi. Görülüyor ki MEB, uzaktan eğitimde sınıfta kalmıştır.
Eğitim-Sen’in 1279 ilkokul öğretmeni ile yaptığı ankete göre, uzaktan eğitimde yaşanan sorunlara ilişkin görüşleri şöyle;
GENEL SORUNLAR
* Devlet uzaktan eğitim için internet – cihaz desteği sağlamadı.
* Devlet uzaktan eğitimde teknik destek sağlamadı.
* Öğretmen emeği sömürüsü arttı.
* Uzaktan eğitim çocuklar için eşit koşullarda sürdürülemedi.
* Uzaktan eğitim öğretmenler için eşit koşullarda sürdürülemedi.
ÖĞRENCİLER NELER YAŞIYOR?
* Evde kalma zamanlarında fiziksel etkinlik eksikliği nedeniyle sorunlar yaşıyorlar. Uzaktan eğitime katılım konusunda da güdülenme eksikliği yaşıyorlar.
* Yetersiz internet ve gerekli cihazlara sahip olmamaları nedeni ile derslere katılamıyorlar.
* İnternet bağımlılığı yaşıyorlar.
* Uzaktan eğitimde öğrenciler yeterince öğrenemiyorlar.
* İletişim ve etkileşim eksikliği nedeni ile duygusal sorunlar yaşıyorlar.
* Görülüyor ki; MEB, uzaktan eğitimde sınıfta kalmıştır.
* Öğretmenler ve okul personelinin tümü ivedilikle aşılanmalı, hemen ardından tüm hazırlıkları tamamlanmış her kademedeki eğitim Ağustos ayı başından itibaren yüz yüze olacak şekilde, kesintisiz, devam zorunluluğu uygulanarak başlatılmalıdır.
* Dünyanın hiçbir ülkesinde, ülkemizdeki kadar okullarımızınki gibi UZUN TATİL’i yoktur. “Yaz döneminde okullar açık olmaz’’, “iklim koşulları uygun değildir’’ vb sözlerin tümü bahanedir. Kar yağdığında, soğukta, trafik sıkışıklığında vb. nedenlerle hemen okullar kapatılıyor. Peki, bu çocuklarımıza zorluklarla baş edebilmeyi ne zaman ve nasıl öğretilecek?
* Rahatçı ve popülist yaklaşımlardan, uygulamalardan ne zaman uzaklaşacağız?
* Yaklaşık 2 eğitim-öğretim yılı heba olmuştur. Yazık değil mi? Eğitim-öğretim, kısa sürede kendini toparlayıp kaliteli bir duruma gelemez. Yüksek bir enerji, yüksek bir motivasyon, yüksek bir eğitim disiplini, yüksek bir topyekün fedakarlık, yüksek bir planlama, programlama ister.
Akla, bilime, çağdaşlığa, uygun, üretime ve istihdama dönük, herkesin kolayca parasız ve eşit olarak ulaşabileceği, karma, yetenek ve becerilere uygun mesleklere çocuklarımızı ulaştırabilecek bir eğitim-öğretim, müfredat programlarını yaşama geçirmek hiç de zor, başarılamaz değildir.
Genç Cumhuriyetimiz, her türlü yokluk ve zorluklar içinde bunu başarmıştı.
Bugün de başarılabilir… Niyet önemli...
ÜYE YORUMLARI
Yorum YapFacebook Yorumları