loading
close
SON DAKİKALAR

YKS soru kitapçıkları ve cevap anahtarı yayınlandı

YKS soru kitapçıkları ve cevap anahtarı yayınlandı
Tarih: 17.06.2019 - 09:37
Kategori: Eğitim

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) oturumları TYT, AYT ve YDT'nin soru kitapçıkları ile cevap anahtarları ÖSYM'nin internet sitesinde yayınlandı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM), Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS), soru kitapçıkları ile cevap anahtarları ÖSYM'nin internet sitesinde yayınlandı.

Konuya ilişkin ÖSYM’den yapılan açıklamada, “15 Haziran 2019 tarihinde uygulanan 2019-YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT), 16 Haziran 2019 tarihinde uygulanan 2019-YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve 2019-YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarlarına 16 Haziran 2019 tarihinde saat 20.00’dan itibaren erişilebilir" denildi.

BİR SORU İPTAL EDİLDİ

ÖSYM'den yapılan açıklamada YKS'nin matematik testindeki 7. sorunun iptal edilerek değerlendirme dışı bırakıldığı da bildirildi. Bu kapsamda, geçerli olan soruların puan değerleri yeniden saptanarak puanlama yapılacak.

Yapılan açıklamada, "2019-TYT Temel Soru Kitapçığındaki Matematik Testinin 7. sorusunun iptal edilerek değerlendirme dışı bırakılmasına karar verilmiştir. 2019-YKS Kılavuzunun "3.10.1. Sınav Puanları Nasıl Hesaplanacaktır?" maddesinde yer alan "Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır." hükmü gereğince değerlendirme yapılacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Üniversite sınavı soru kitapçıkları ve cevap anahtarı için tıklayın...

 
Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları